MEB Genel Müdürüyle Görüşme Yapıldı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel GÜVEN MEB İnsan Kaynakları Genel müdürüyle görüşme yaptı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Sayın Cansel GÜVEN ve M.İ. Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin CEBECİ dün (30.05.2012) Sayın Genel Müdür Hikmet ÇOLAK’ a bir nezaket ziyaretinde bulundular.

Öğretmenlerin yer değiştirme sorunu, özür grupları ve Mayıs 2010 affıyla zorunlu hizmet bölgelerinde çakılı hale gelen meslektaşlarımızın sorunlarının konu edildiği görüşmede karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Genel başkanımızın 19-20 Mayıs tarihlerindeki VAN ziyaretine ilişkin izlenimlerini de paylaştığı görüşmede, hem eğitim hizmeti veren hem de alanlar açısından zorunlu hizmetin sorunlu olduğunun altı çizilmiştir. Erciş ve Van bölgesinde depreme bağlı, tüm doğu ve güney doğuda “unutulmaya” bağlı bir travmanın öğretmenleri olduğu kadar eğitimin kalitesini de etkilediğine vurgu yapan GÜVEN, bölgeye isteğe bağlı atanmanın, gönüllü olarak uzun süre çalışmanın yolu pozitif ayrımcılıktan geçer demiştir.

Aynı il hatta semt içinde bile koşulları çok farklı okullar bulunduğuna dikkat çeken GÜVEN adil puan/maaş/ çalışma süreleri üzerine bölge öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanan sendika raporunun kısa süre içerisinde Sayın Bakana ve Sayın Genel Müdüre ulaştırılacak hale geleceğini belirtmiştir. Sendikamızın çözüme dair önerilerine samimi bir ilgiyle karşılık veren, ulaşılabilir ve yapıcı bir yaklaşım sergileyen Sayın ÇOLAK’a yaklaşımından dolayı teşekkür ediyor,  var olan sorunların dönemi içerisinde çözülmesini diliyoruz.

Sendika-bakanlık ilişkililerini kolaylaştırmak üzere oluşturulan Sendikal İlişkiler ve İşlemleri Grubu Başkanı Sayın Hanifi TERZİ’ye de aynı kapsamda teşekkür ederiz. Kendisiyle beraber MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne teslim ettiğimiz yer değiştirmelere ilişkin yazımız aşağıdadır. Yanıtlanmasını takiben sitemizden bilgi paylaşımı yapılacaktır.

Anadolu Eğitim Sendikası/Basın Sekreterliği

Sayı: 186-12/1330                                                                                     Tarih: 30.05.2012
Konu: İl içi-İl dışı yer değiştirmeler

İlgi: a)  4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu,

b)4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu,

c) MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

d) 652 Sayılı MEB Teşkilat Kanunu

MEB

İnsan Kaynakları  Genel Müdürlüğü’ne

14 Eylül 2011 Tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 652 Sayılı MEB Teşkilat Kanunu Değişikliği (KHK) 6. Maddesi gereğince bakanlıkça yapılması gereken yönetmelik değişiklikleri henüz gerçekleştirilmemiştir. Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin Kanun Hükmünde Kararname ile çelişmeyen hükümlülükleri halen yürürlükte olduğu halde, 15 Mayıs Tarihinde yayınlanması gereken “İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu” yayınlanmamıştır. Özür grubu ve isteğe bağlı yer değişikliklerinin takvimi-içeriği de henüz belirsizliğini korumaktadır.

14 Eylül 2012 tarihine kadar değişikliğe gidilmesi gereken yönetmelikte il-ilçe emrine yer  verilmesi, Başta Erciş-Van bölgesinde olağanüstü haller kapsamında yer değiştirecek öğretmenler olmak üzere zorunlu hizmetini tamamlamış olanlara ayrıcalıklı tayin hakkı tanınması, eğitim özrü dahil tüm özür gruplarında herhangi bir sınırlamaya gidilmemesi yönündeki taleplerimiz güncelliğini korumaktadır.

Öğretim yılının sonuna gelinirken binlerce öğretmeni ve ailesini ilgilendiren, endişelendiren yer değiştirme belirsizliğini gidermek adına aşağıdaki sorularımıza süresi içerisinde yazılı olarak yanıt verilmesi için gereğini arz ve talep ederiz.

Cansel GÜVEN
Genel Başkan

1) 14 Eylül 2011 Tarihinde bazı maddeleri hükümsüz kalan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ne zaman değiştirilecektir?

2) 1 Haziran 2011’de atanmış olmalarına rağmen çeşitli nedenlerle Eylül 2012 içerisinde göreve başlatılmış olanlar Ağustos 2012 özür grubu kapsamında yer değiştirecekler midir?

3) Başvuru hakkı tanınsa bile yer değiştirmesi mümkün olmayacak öğretmenlerimiz için İl emri uygulamasına geri dönülecek midir?

4) Geçmiş yıllarda yaşadığımız deprem facialarından sonra bölge öğretmenlerine tanınan “olağanüstü haller kapsamında yer değiştirme hakkı”, Erciş ve Van Depreminden etkilenmiş olanlar için tanınacak mıdır?

5) Ağustos 2012 yer değiştirmeleri içerisinde bankacı veya öğretmen eşlerine

farklı bir yaklaşım içerisinde olunacak mıdır?

6) Anayasamızda tanımlanan eğitim hakkı çerçevesinde lisansüstü eğitim almak isteyen eğitimcilerimize eğitimin tezli-tezsiz olması veya bölge dışında yapılması konusunda bir sınırlamaya gidilecek midir?

7) 5 Mayıs 2010 itibari ile rotasyon affına uğramış öğretmenler dahil olmak üzere henüz mecburi hizmetini yapmamış, yapmak için bir özrü bulunmayanlara rotasyon uygulaması düşünülmekte midir?

8) İl içi ve il dışı yer değiştirmeler ilk atamalar öncesi tamamlanacak mıdır?

9)  İl içi ve il dışı yer değiştirmeler hangi sırayla yapılacaktır?

10)  Öğretmenlerimizin zorunlu Hizmet bölgelerine isteğe bağlı atanması ve uzun süre çalışmasını özendirmek için bölge öğretmenine maaş, tazminat, puan açısından pozitif ayrımcılık yapılması düşünülmekte midir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri