Maliye ve Gelir İdaresi 2 Bin 15 Kadro Tahsisi yapıldı

Maliye ve Gelir İdaresi 2 Bin 15 Kadro Tahsisi yapıldı

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Maliye Bakanlığına ve Gelir İdaresi Başkanlığına ise 2 bin 15 kadro ihdas edildi.

TBMM Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile  bazı önemli değişikliklerde bulundu.  Yapılan değişikliğe göre; TBMM üyeleri ve bu üyelikleri sona erenlerle dışarıdan atanan bakanlar, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm sosyal tesis ve imkânlarından, bu tesislerin kullanımına ilişkin ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından belirlenmiş en üst seviye esas ve usuller dâhilinde yararlanma hakkın kazanmış olacaktır.

Ordu Komutanlarına Sağlık Müjdesi Yine yapılması planlanan bir diğer değişiklik neticesinde; Başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanları, jandarma genel komutanı ve sahil güvenlik komutanı olarak atananlar ile orgeneral, oramiral rütbelerinde görev yürütenlerden aylıklarını TSK Personel Kanunu'na göre alanlar ve daha önce bu görevi yapmış ve emekliliğe ayrılmış kişiler ve bu personellerin bakmakla yükümlü oldukları aile fertlerinin sağlık giderleri, TBMM üyelerinin tabi olduğu hükümler ve esaslar çerçevesinde ilgili kurum bütçelerinden ödenmesi planlanmaktadır.

Vergi İnceleme Düzenlemeleri

Yapılan değişikliklerle vergi incelemelerinde, incelemeye başlanıldığı tarihten itibaren tam inceleme yapılması halinde en fazla bir yıl, sınırlı inceleme yapılması halinde en fazla 6 ay, KDV iade incelemelerinde ise en fazla 3 ay içinde gerçekleştirilen incelemelerin bitirilerek sonlandırılması ön görülmektedir. Yapılan Diğer Düzenlemeler Yapılması planlanan değişikliklere birlikte, taksi, dolmuş, minibüslere ilişkin ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının tamamı, herhangi bir şart aranmanda vergiden muaf hale getirilmektedir. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı bünyesinde, Katma Değer Vergisi İade İncelemeleri Grup Başkanlığı kurulması planlanmaktadır. 

Devlete ait tıp fakültelerinin 2017 yılsonu itibari ile ödenmemiş borçları maliye bakanlığı bütçesinden aktarılacak kaynakla ödenmesi, Serbest muhasebeci mali müşavirlere belirli sınırlar dâhilinde yapılacak iadeye dayanak teşkil edecek rapor düzenlettirme konusunda yetki verilmesi ve Maliye Bakanlığına ile Gelir İdaresi Başkanlığına ise 2 bin 15 kadro ihdas edilmesi yapılacak

Böylelikle iki kurum 2 bin 15 memur alınması kesinleşmiş oldu ilgili ilanlar açıklandığı anda memurlarahaber.comda ve android uygulamamızda olacak.  ALIMLARI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN 10 SANİYEDE UYGULAMAMIZI İNDİRİN TÜM MEMUR PERSONEL ALIMLARINI CEBİNİZDE GÖRÜN! TIKLAYIN

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL ÖĞRETMEN MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri