KTÜ'de Hizmetlinin ÇOK İLGİNÇ BULUŞU

KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde kuşların derslerde öğrencileri sürekli rahatsız etmesi ve fakülte önüne pislemesi sorası ilginç bir çözüm geliştirdi.

Daha önce kuşlar için alınan cihazın pekte işe yaramaması üzerine hizmetli Haluk Aygün’ün önerisi ile çatıya boş CD’ler asıldı. Bu çözümle hem öğrenciler hem de hizmetliler rahata erdi.

Fakültenin arkasında orman bulunması nedeniyle binanın çatısını mesken tutan kuşlar, çıkardıkları seslerle hem dersteki öğrencilere rahatsızlık veriyor hem de sürekli fakülte önüne pislemesi nedeniyle ortaya çirkin bir görüntü çıktı.

Bunun üzerine fakülte yönetiminin çözüm olarak kuşları kaçırmak için bir cihaz aldığını kaydeden KTÜ İşletme Ekonomi Kulübü Başkanı Halil İbrahim Aydın, “Ancak cihaz pek de işe yaramadı. Çıkardığı ses kuşları kaçırıyordu ama bu kez dersteki öğrenciyi de etkiliyordu. Zaten ses çıkarmadığı zaman da kuşlar yeniden geliyordu. Bu nedenle cihaz bir süre sonra kapatıldı” dedi.

Cihazın kapatılması ile kuşların fakülte binasını yeniden mesken tuttuğuna dikkat çeken Aydın, “Bunun üzerine okulumuzda hizmetli olarak görev yapan Haluk Aygün ağabeyimiz bir öneri getirdi. Bir akrabası evinin balkonuna astığı CD’lerle hem kuşları hem de sinekleri uzak tuttuğunu söylemiş. O da akrabasından gördüğü bu yöntemi hocalarımıza aktardı ve aynı yöntemin fakülte binasında denenmesine karar verildi. Sonra okulda ki boş CD’ler toplanarak çatıdan aşağıya doğru sarkıtıldı” diye konuştu.

CD’lerin geçen yaz okul çatısına asıldığına dikkat çeken Aydın, “CD’ler yaklaşık 6 aydır okul çatısından aşağı sarkıyor. Bu sürede kuşlar artık fakülte binasına yaklaşmıyorlar. Yaklaşık 20 tane CD var. Kuşlar çatıya yanaşıyor, ancak daha sonra kaçıyorlar. Biz belki CD’ler ayna etkisi gördüğü için kendilerini görüp korkup kaçtıklarını yada ışığın yansımasından korkup kaçtıkları düşünüyoruz. Yalnız ilginçtir CD’ler cihazdan daha çok işe yaradı. Artık kuşlar okulun çatısına yuva yapmıyor” dedi.
MEMURLARA HABER -ÖZEL  BUNUN GİBİ İLGİNÇ KAMU HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri