KREDİ ÇEKENLERE BÜYÜK MÜJDE

KREDİ ÇEKENLERE BÜYÜK MÜJDE

2007-2011 yılları arasında kredi kullananlar, kredi aldıkları bankalardan tazminat alabilecek. Firmaların Rekabet Kanunu'na aykırı hareket etmesi sonucu tüketicilerin zarar gördüğü ve bu tüketicilerin tazminat talep edebileceği ticaret hukuku uzmanları tarafından dile getiriliyor. Bu dönemde kartelleşen bankalar olması gerekenin üzerinde faiz oranlarıyla tüketiciye kredi kullandırdılar.

Rekabet Kurulu, bahsedilen dönemde 1,02 olması gereken faiz oranının bankalar tarafından 1,15 olarak uygulandığını tespit etmişti. Bankalar tarafından Rekabet Kurulunun bu kararının iptali için Ankara İdari Mahkemesine dava açmıştı. Bu başvuru reddedildikten sonra Danıştay'a temyize gönderen bankalar, Danıştay'dan da eli boş döndü. Danıştay tarafından verilen karara göre Rekabet Kurulunun, bankaların 2007-2011 yılları arasında yüksek oranlı faiz kullandırdığı kararı kesinleşti. O dönemde olması gereken faizin ne olduğunu mahkeme tespit edecek.

Özellikle yüksek miktarlarda kredi kullanan kişilerin bu 4 yıllık süreçte çektikleri krediler için bankalara tazminat davası açması tavsiye ediliyor. Konut ve taşıt kredisi kullananlarla yüksek miktarlı tüketici kredisi kullananların dışında küçük çaplı kredi kullanan tüketicilerin alabilecekleri tazminat miktarı düşük olabilir. Uzmanlar dava açmayı düşünenlerin zaman aşımına takılmadan davalarını açmalarını tavsiye ediyor. Danıştay tarafından kesinleştirilen karar için 2 yıl içerisinde davaların açılması gerekiyor. Aksi takdirde zaman aşımı söz konusu olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri