KPSS Lise Önlisans Başvuruları Nasıl Yapılır

KPSS Lise Önlisans Başvuruları Nasıl Yapılır

Başvuruyu gerçekleştirmek için lise veya önlisans mezunu olmanız gerekmektedir. Başvurular 9 Ağustos 2016 tarihinde başlamış olup, başvurular için son tarih 24 Ağustos olarak belirtilmiştir. Kamu Personeli Seçme Sınavı ücretini yatırmak için ise son gün 25 Ağustos’ tur.

ÖSYM tarafından yapılan KPSS başvurusu için iki seçenek vardır. Birinci seçenek eğer ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafınız ve geçerli eğitim bilginiz bulunuyorsa, başvuru işlemlerinizi bireysel olarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Eğer ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafınız yoksa ve/veya eğitim bilginiz bulunmuyorsa bu adaylar başvuru işlemlerini başvuru merkezlerini ziyaret ederek yapacaktır.

Unutulmaması gereken bir şey de adaylar, başvuruyu yaptıktan sonra başvuru ücretini ÖSYM’nin belirtmiş olduğu şekilde yatırmalıdırlar. Sınav ücreti ödeme şekli iki farklı şekilde yapılabilir. Birinci seçenek ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılan ödemedir. İkinci seçenek ise ÖSYM’nin belirtmiş olduğu bankalardan birine giderek oraya başvuru ücreti olan 55 TL ‘yi yatırmak gerekmektedir.

ÖSYM’nin sınav ücreti yatırılması için belirtilen bankalar şu şekildedir : “Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) ,Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) , Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı , Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler , Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)” olarak belirtilmiştir.

İnternet Üzerinden Başvuru Nasıl Yapılır?

Bireysel olarak internet üzerinden başvuruları yapmak isteyen adaylar, TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapmaları gerekmektedir. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne girdiğiniz zaman kimlik, adres-iletişim, eğitim, sınava ilişkin belgeler, oturum seçimi, sağlık durumu/engel, önizleme ve onay kısımlarını sırayla onaylayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. İşlemi tamamladıktan sonra ÖSYM internet sitesi üzerinden alınan Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinin bir fotokopisi ile sağlık raporlarının onaylı bir örneği, engel durumlarını belirten dilekçeleri ile başvuru süresi içinde ÖSYM’ye ulaştırmaları gerekmektedir. “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye bildirilmiştir” yazısının ardından banka üzerinden veya internet sitesi üzerinden 55 TL’nizi yatırmayı unutmayın.

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri