KPSS 2012/1 TERCİH SONUÇLARI

KPSS 2012/1 TERCİH SONUÇLARI ÜZERİNE (Sabır Taşı Olsa Çatlar!)

 KPSS 2012/1 TERCİH SONUÇLARI ÜZERİNE
(Sabır Taşı Olsa Çatlar!)
 
       2012/1 tercihleri Dpb’nin talebi üzerine “ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN ARANAN NİTELİKLER (KPSS-2012/1)” tablosunda yapılan değişikliklerden dolayı Ösym’nin kararı ile 29 Haziran 2012 Cuma gününe kadar uzatıldı. Ayın 26’sında duyuru yayınlandığı için tercih bitimine 1.5 gün kalmıştı, Ösym bundan dolay uzattı diyebiliriz.
 
    Hatırlanacağı üzere 2011/2 Kasım atamalarında tercih işlemleri 30 Kasım 2011 Çarşamba günü bitmiş 2 Aralık 2011 Cuma günü sonuçlar açıklanmıştı. Yani tercih bitiminden sonraki 2. gün. Şimdi ki sürece bakıldığında hafta sonunu saymaz isek! tercih işlemlerinin üzerinden 2 gün geçmiş oldu. Yani Ösym eğer bugün, yani 4 Temmuz Çarşamba günü açıklarsa, tercih bitiminden sonraki 3. günde açıklamış olacak. İşte problem burada ortaya çıkmaktadır. Ösym Kasım atamalarını 2 günde açıklayabilmişken neden bu atamayı açıklayamamıştır? Günden güne kendini geliştirmesi gereken bir kurum nasıl oluyor da bu işi başaramıyor?
 
    Bir diğer problem lisans mezunları için yeni sınavın kapıda olmasıdır. Sadece 2 gün sonra Kpss 2012’ye girecek olan adaylar tercih sonuçlarını bir an önce öğrenmek istemektedir. Son atamaya kalan memur adayları tercih dönemini boşa geçirdiği yetmemiş gibi günlerce sınavın açıklanmasını beklediler. Hâlbuki bu son zamanlarda Kpss 2012 için çalışmaları gerekirdi. Ösym bu mağduriyeti derhal çözmeli ve 4 Temmuz 2012 itibariyle tercih sonuçlarını açıklamalıdır.
 
    Bir diğer soruna değinecek olursak lise/önlisans mezunlarından bir grubun tercih sonucuna göre Kpss 2012’ye başvurmayı planlamasıdır. Süreç 11 Temmuza kadar devam etse de işlerini bir an önce yapmak isteyip son günlere başvuruyu bırakmama isteği vardır. Ösym bu konuda da duyarlı olmalıdır.
 
    Ösym kamuoyunda günden güne eksi puanlar alıyor ve yaptığı her iş sorgulanır hale geliyor. Halkın kamuya olan güveni Ösym sayesinde büyük ölçüde azalıyor. Hükümet bu olaya seyirci kalıyor. Sayın Demir olanları görmüyor.
 
    Umarım bu yazımdan sonra taşlar yerine oturur. Gereken önlemler alınıp bu önemli kurumda güven tesis edilir.                                                                         
                                                                                                        Adem İLHAN               Elektrik-Elektronik Mühendisi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri