KORKUTAN GELİŞME!

KORONAVİRÜSTE KORKUTAN GELİŞME!

ABD'nin New York eyaletinde 5 yaşındaki çocuğun koronavirüsle bağlantılı olan Kawasaki hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. 5 yaşındaki çocuğun ölümünün araştırıldığı öğrenildi.

 

ABD’nin New York eyaletinde 5 yaşındaki çocuğun koronavirüsle bağlantılı olan Kawasaki hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. New York Valisi, 5 yaşındaki çocuğun ölümünün araştırıldığını söyledi. 5 yaşındaki çocuğun yeni hastalıktan ölen ilk vaka olduğu öne sürüldü.

Bu yeni hastalıkta ağır Covid-19’un yanı sıra toksik şok sendromu ve atipik Kawasaki Hastalığı belirtilerinin de görüldüğü ifade edildi.

YENİ KABUS KAWASAKİ HASTALIĞI
Kawasaki hastalığında, orta büyüklükteki damarlarda inflamasyonun geliştiği ve bu durumun da damarların şişmesine neden olduğu belirtildi.
 
New York Valisi Andrew Cuomo, Cuma günü yaptığı açıklamada, beş yaşındaki çocuğun ölümünün sağlık bakanlığınca araştırıldığını söyledi.

Eyalette 73 çocuğun enfekte olduğunu ve olayın ciddiye alınması gerektiğini belirten Cuomo, “Nadir de olsa Covid bulaşmış bazı çocuklarda Kawasaki hastalığı veya toksik şok sendromuna benzer semptomlara rastlıyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri