Kimse Öğretmenleri Aldatmaya KALKMASIN!

Tam da problemlerle boğuştuğumuz bugünlerde, gündem değiştirmek amacıyla, öğretmenlere ek ödeme, diye haberler yayılmaya başlanmıştır.

Yapılan açıklamalardan anladığımız kadarıyla, öğretmen kariyer basamaklarında yeni bir düzenlemeye gidilmektedir. Yapılacak olanların ek ödeme ile yakından uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. Yapılması düşünülen, öğretmen, uzman öğretmen, baş öğretmen basamaklarını yeniden ücretlendirmeye yönelik bir çalışmadır.

Ek ödeme ile, kariyer basmaklarını birbirine karıştırmamak gerekir. Ek ödeme eşit işe eşit ücret kapsamında verilen bir paradır. Kariyer sistemi ise bir sınava dayalı olarak, bir anlamda ödüllendirmedir. Kariyer sisteminin yeniden oluşturulması, dişe dokunur bir ücret düzenlemesi yapılması özendirici olabilir. Bu ayrı bir konudur. Ancak, kariyer düzenlemesi öncesinde öğretmene, layık olduğu ücretin ödenmesi gerekmez mi? Neredeyse, en az maaş alan meslek...
grubu haline gelen öğretmenlerin, bir sınava bağlı kalmaksınız hak ettiğini almasının birinci öncelik olarak görülmesi gerekir.

Kimse, öğretmenleri 50-60 TL vererek aldatabileceğini zannetmemelidir. Böyle bir düzenleme öğretmenlere yönelik, kaçıncı hakaret olarak görülecek ve onları kızdıracaktır, bunun baştan hesap edilmesi gerekir.

Bakan Ömer Dinçer kaş yapayım derken göz çıkarmamalıdır.Öğretmenlerin gönlünü alayım derken, onlara 60 TL fiyat biçmek anlamına gelebilecek bir düzenleme, büyük bir hakaret, baştan kaybetmek anlamına gelecektir.
TES
MEMURLARA HABER.COM
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri