Kaza Yapan Pegasus Pilotundan ŞOK Açıklama

KAZA YAPAN UÇAĞIN YARDIMCI PİLOTUNDAN FLAŞ AÇIKLAMA!

İzmir - İstanbul seferini düzenlediği sırada Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkarak meydana gelen kaza ile ilgili çarpıcı açıklamalar öğrenildi. 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada yeni detaylar ortaya çıktı. Hastanede ifadesi alınan yardımcı pilotun açıklamaları duyanları şoka uğrattı.

 

5 Şubat tarihinde İzmir – İstanbul seferini düzenleyen Pegasus hava yollarına ait uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkarak kaza geçirdi. Meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybederken 180 kişi ise yaralanmıştı.

Uçak kazasına ilişkin olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak” suçundan başlatılan soruşturma sürüyor.


 
YARDIMCI PİLOTUN İFADESİ ALINDI
Soruşturma kapsamında dün yardımcı pilot Ferdinant Pondaag’ın tedavi gördüğü hastanede polis tarafından ifadesi alındı. Tercüman eşliğinde alınan ifadesinde üzgün olduğunu belirten Pondaag’ın kendilerine ulaştırılan meteorolojik veriler ışığında inebileceklerini düşündükleri için indiklerini söylediği öğrenildi. İnme kararına neden olan meteorolojik verileri hatırlamadığını kaydeden Pondaag’ın, inme kararını kaptan pilot ile birlikte verdiklerini söylediği kaydedildi.

“İNMEYİN”
Kulenin kendilerine ‘inmeyin’ demediğini söyleyen Pondaag’ın, piste indiklerini, indikten sonra uçağın kaydığını, kaptan pilotun uçağı pistte tutmaya çalıştığını ancak tutunamadıklarını söylediği ifade edildi. Pondaag’ın kendisine sorulan bir çok soruyu hatırlamadığını söyleyerek yanıtlamadığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri