Kayseri Kamu sen başkanı Ali Öztürk: 12 eylülde bile böyle baskı görmedi

Kayseri KAMU-SEN İL BAŞKANI ALİ İHSAN ÖZTÜRK: 12 EYLÜLDE BÖYLE BASKI GÖRMEDİM


"KENAN EVREN'İN KULAKLARI ÇINLASIN O DÖNEMDE BUNDAN DAHA AZ BASKI YAPIYORDU"
Kamu-Sen İl Başkanı Ali İhsan Öztürk Valilik önünde yaptığı basın açıklaması ile emniyet teşkilatından şikâyetçi oldu. İl Emniyet Müdürlüğü'nde faaliyet gösteren bazı polislerin kendilerine baskı yaptığını ve düzenledikleri etkinleri sabote etmeye çalıştığını öne süren Öztürk, "Bir konuşana 5 polis kamerası var! Allah'ınızı seversiniz bu ülkede özgürlük nerede? Ağzımızın içine kamerayla giriyorsunuz sonra da 'bu ülkede ifade özgürlüğü var' diyorsunuz! 12 Eylül dönemini yaşamış birisi olarak o dönemde böyle bir baskı görmedim. Kenan Evren'in kulakları çınlasın o dönemde bundan daha az baskı yapıyordu! Demokrasi,ifade özgürlüğü,insan hakları bundan daha az çiğnenmişti" dedi.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Kamu-Sen İl Başkanı Ali İhsan Öztürk ve bir grup sendika üyesi valilik binası önünde basın açıklaması yaparak, düzenledikleri etkinliklerinde emniyet teşkilatının kendilerine baskı yaptığını öne sürdü.
Sözlerine "Çok değerli 1 adet basın kamerası ve 5 adet emniyet kamerası hepinize saygılar sunuyoruz. Emniyette başka kamera var mıydı bilmiyorum ama 7 kişiye 5 emniyet kamerası düşüyor" diye başlayan Öztürk, "Türkiye'de demokrasi var, Türkiye'de insan hakları ve özgürlük var. Bir konuşana 5 kamera var! Vallahi bu kamera sayısını 5 bine de çıkarsanız biz bu konuşmayı yaparız hiç kimseden de çekinmeyiz. Ve biliyoruz ki; medyanın da büyük bir çoğunluğu susturuldu bunları yayınlayamayacak. Benim vergilerimle ayakta duran Anadolu Ajansı ve diğer ajanslara da selam olsun diyorum. Şimdi yaklaşık 8 yıldır Kayseri'de sendikacılık yapıyorum bu süre içerisinde attığım her adım kontrol altında. Her anım kameraya alınıyor ve dinleniyor. Buradan devleti ve şehri idare ettiğini düşünen zatı muhteremler bu kişilik haklarına saldırı değil mi?" diye sordu.
Konuşmasının devamında İl Emniyet Müdürlüğü'nde faaliyet gösteren bazı sivil polislerin kendilerinin yaptığı eylemleri sabote etmeye çalıştığını iddia eden Öztürk, çarpıcı iddialar ortaya attı. 30 şehidin olduğu günlerde yapılan bir mitingde kendilerinin olduğu bölümden şehir merkezine doğru ilerleyen korteji kesip trafiği açan Trafik Tescil Şube Müdürü Muammer Tığlıoğlu'nun bu girişiminden dolayı daha sonra Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine terfi ettirildiğini iddia etti.
Daha sonra "Seçilmişleri atanmışlara ezdirmeyiz" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Öztürk, " Sayın Başbakan ezdirmeyi bırakın un-ufak ettiniz! Ama ülkenin bir bölgesinde de alanları açıyorsunuz ve bırakın adını sormayı adamlar Molotof kokteyli, bomba ve silahlarla emniyet güçlerinin üzerine geliyor kimse bir şey diyemiyor. Ve devlet rencide ediliyor hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Böylece Türk milleti sindirilmek isteniyor. Ancak biz sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye Kamu-Sen olarak bunlara pabuç bırakacak değiliz. Hepimize ayrı ayrı birer kamera tahsis edebilirsiniz. Kayseri'de 10 bin üyemiz var 10 bin kamera! Ancak yine susmayacağız!"şeklinde konuştu.
"12 EYLÜL'DE BÖYLE BASKI GÖRMEDİM"
Ardından ellerindeki kameralar ile kendisine görüntüleyen 5 polise seslenerek "Allah'ınızı seversiniz bu ülkede özgürlük nerede? Ağzımızın içine kamerayla giriyorsunuz sonra da 'bu ülkede ifade özgürlüğü var' diyorsunuz!" diye konuşan Öztürk,"Artık, insanlar üzerindeki bu baskılar kalksın! 12 Eylül dönemini yaşamış birisi olarak o dönemde böyle bir baskı görmedim. Kenan Evren'in kulakları çınlasın o dönemde bundan daha az baskı yapıyordu! Demokrasi, ifade özgürlüğü, insan hakları bundan daha az çiğnenmişti" dedi.
Son olarak bu durumu Vali Mevlüt Bilici'ye aktaracaklarını anlatan Öztürk, şöyle konuştu: " Eğer tedbir alınmazsa bizde sivil toplum kuruluşları olarak yasal çerçevede gerekli girişimlerde bulunacağız. Gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaatta bulunacağız. Bu ülkede ifade özgürlüğü yok diyeceğiz! Birilerine ifade ya da özgürlükler sonuna kadar açılırken, 'bu milletin gerçek evlatları susturulmak isteniyor' diyeceğiz."
HABER:ALİ TÜRKASLAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri