Katar Havayolları Türkiye Pilot Alımı Yapıyor

Katar Havayolları Türkiye Pilot Alımı Yapıyor

Körfez ülkelerinde havacılığın her geçen gün daha fazla büyümesi sonucunda ortaya çok fazla pilot açığı çıktı. Bir pilot yetiştirmek havayolları için hem çok büyük masraf  olduğu gibi hem de uzun bir zaman gerekiyor hem de bir çok havayolu tecrübeli pilot tercih ediyor.

Katar Havayolları pilot açığını kapatmak amacı ile ise  bir çok THY pilotlarına teklifler sunuyor ve onlara yüksek maaşlarının yanında bir çok ek hizmetler sunarak kendilerine katmak istiyor.

Yüksek maaş teklifleri ve bir çok ek hizmeti ile THY pilotlarını kadrosuna alan Katar Havayolları transferlerini bu şekilde kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Şu an THY çalışan ikinci pilotlara THY ları 16 bin liraya yakın maaş öderken Katar Havayolları 11 bin 400 Euro ( 40 Bin 500 lira ) teklif sunarken kaptan pilotlara ise THY’ları 25 bin lira civarında ücret öderken Katar Havayolları ise 15 Bin Euro ( 53 bin 300 ) lira teklifler vererek kadrolarına çekmeye çalışıyor.

Ülkemizde dolar ve euronun artması ile birlikte THY çalışan bir çok yabancı pilotunun bu kur farkından etkilendiği bu sebepten 150 yakın pilotun trasnfer edildiğini, geçen yılda 50 yakın pilot Katar Havayollarına geçmiş olup ilerleyen günlerde bu sayı daha fazla artabilir. kulehaber

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2017 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri