Kardeşi kırmızı bülten ile aranıyor… Erdoğan’ın verdiği iftara katıldı

Kardeşi kırmızı bülten ile aranıyor… Erdoğan’ın verdiği iftara katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Diyarbakır’da verdiği iftar  yemeğine Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı PYD’nin önceki eşbaşkanı  Salih Müslim’in ağabeyi Prof.Dr. Mustafa Müslim de katıldı. 

Gaazetei Abdulkadir Selvi de iftara ilişkin ayrıntıları “Erdoğan  neden uyarma gereği duydu?” başlığılyla köşesine taşıdı. Selvi  “Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı PYD’nin önceki eşbaşkanı Salih  Müslim’in ağabeyi Prof.Dr. Mustafa Müslim de iftara katılan isimler  arasında yer alıyor” ifadelerine yer verdi.

SALİH MÜSLİM KİMDİR?

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı PYD’nin önceki eşbaşkanı Salih  Müslim’in ağabeyi Prof.Dr. Mustafa Müslim de iftara katılan isimler  arasında yer alıyor. 

1951 yılında Halep’te dünyaya gelen Salih Müslim doğma büyüme  Suriyelidir. Kürt asıllı bir ailenin ferdi olan terör örgütü PYD’nin  eşbaşkanı Salih Müslim Suriye Kürdistan Demokrat Partisi’ne katılmıştır.  Daha sonra PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin eşbaşkanı olarak seçildi.

PYD terör örgütünün kurucusu olarak Salih Müslim gösterilmektedir.  Salih Müslim tarafından 2003 yılında kurulmuştur. Salih Müslim bir çok  kez savaş durumlarında sık sık Türkiye’ye gelmiş ve ülke yetkilileri  ilerde görüşmelerde de bulunmuştur. Salih Müslim 1970 yıllında  İstanbul’a gelerek, İstanbul Teknik Üniversite’sinin Kimya Mühendisliği  bölümünü bitirmiştir. 1998 yılında ise, Suriye’nin sol kolu olan,  Kürdistan Demokratik partisine katılmış ve 2003 yılında ayrılarak PYD  örgütünü kurmuştur.

2013 yılında oğlu Şervan Müslim’i Telabyad’da çıkan silahlı bir çatışmada kaybetmiştir.

Müslim, 2010 senesinde Irak’a kaçmış, 2011 senesinde tekrar Suriye’ye  dönerek, Suriye’deki iç savaşta hain planlarını sürdürmeye devam  etmiştir.

mynet

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri