Kanada Mülteci Listesine Türkiye’yi de Dahil Etti!

Kanada Mülteci Listesine Türkiye’yi de Dahil Etti!

Hızlandırılmış Kanada İltica Programı Listesine Türkiye Dahil Edildi
Kanada İltica Programları kapsamında her yıl binlerce mülteciyi ülkesine kabul eden ülkeler arasında yer alıyor.

 

Kanada Göçmenlik ve Mülteci Bürosu (IRB) her yıl yaptığı değerlendirmede Expedited Process yani mahkeme ve değerlendirme süreci gerektirmeyen ülkeler listesi baştan ele alınıyor.

Geçen hafta Kanada hükümeti Göçmenlik ve Mülteci Bürosunun resmi web sitesi www.irb-cisr.gc.ca üzerinden yayınlanan haberde 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile 2018’de Expedited yani Hızlandırılmış sürece uygun olan ülkeler listesi yayınlandı. Suriye ve Irak gibi bazı ülkeler zaten listede yer alırken 2018’de Türkiye’de bu listeye eklendi.

Daha önce Kanada’da Bir Türk tarafından yayınlanan haberde 2017 yılı itibari ile Kanada’ya iltica eden ülkeler arasında Türkiye’nin 1. sırada olduğunu zaten sizlere duyurmuştuk.

Göçmenlik firması ve avukatlara göre son 4-5 yılda Türkiye’den Kanadaya gelen mültecilerin sayısı yaklaşık 3 katı oranda artması ise IRB’nin Türkiye’yi baştan değerlendirmesine sebep olduğu apaçık ortada.
 
Türkiye Hızlandırılmış Mahkemesiz İltica ( Mülteci ) Sürecine Dahil Edildi
RIB’nin yayınladığı liste şu şekilde;

Afganistan
Burundi
Mısır
Eritrea
Irak
Suriye
Türkiye
Yemen
Peki bu ne anlama geliyor?
Expedited yani hızlandırılmış olmayan normal Kanada iltica süreci sadece Kanada içerisinden yapılan başvurularda 3 ay içerisinde başvuru sahiplerinin mahkemeye çıkarılması ve Kanada iltica sebeplerinin avukatlar eşliğinde Kanada hükümetinden bir hakime sunulması ve hakimin sunulan gerekçeler eşliğinde bu başvuruyu kabul edip etmemesine karar vermesi şeklinde gerçekleşir.

Expedited Process’de ise listede yer alan ülkeler direk mahkeme süreci olmaksızın başvuru yapıp değerlendirmeye alınacak.

Ne tür durumlarda Kanada Hızlandırılmış Süreçten Mülteci Kabul Edecek?
Türkiyenin Kanada Expedited Process listesine girmiş olması her başvurunun direk kabul edilip onaylanacağı anlamına gelmiyor!

IRB’nin sitesinde yer alan haberde sadece belirli ve komplike olmayan durumların bu sürece dahil olacağı belirtiliyor. Ayrıca başvuru yapılan ülkenin daha önceki kabul edilme oranlarıda başvuru sürecini etkileyecek.

Kimler, nasıl başvuru yapabilir?
Bu süreçte yapılacak başvurular sadece Kanada içerisinden yapılabilecek. Savaş vb gibi durumlarda bazı ülkelerden yapılan başvurular direk güvenlik noktalarından veya ilk sığınılan ülkeden yapılabilirken Expedited Process’de savaş gibi bir durum olmadığı sürece kişiler sadece Kanada içerisinden başvuru yapabilecek.

Örneğin Suriye’li mülteciler Türkiye’de iken Kanada’ya Türkiye’den başvuru yapabiliyor fakat aynı durum bu yazıda bahsedilen Expedited Process için geçerli değil.

Türk vatandaşları sadece ve sadece o an için Kanada’da bulunuyorsa iltica başvurusunda bulunabilir.

 ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN TIKLA

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri