Kamu Senden MEBE Büyük ÖFKE

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Arif Nihat Asyanın Bayrak adlı ünlü şiirini ders kitaplarından çıkarttıran Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere sert tepki gösterdi:

Sizin anlayışınıza göre İstiklal Marşımız da tehlikeli mi? Türk insanınının zekasıyla alay etmeyin, istifa edin!

İstiklal Marşı da kaldırılacak mı?
İsmail Koncuk, Bakan Dinçer’e “Bayrak” şiirinin neden kitaplardan çıkarıldığını sordu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini ders kitaplarından çıkaran Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sordu: “İstiklal Marşı da ders kitaplarından çıkacak mı?” Arif Nihat Asya’nın bayrak ve vatan sevgisini muazzam ifadelerle anlattığı “Bayrak” şiiri mısraları, “öğrencilerde olumsuz düşünce ve davranışlara neden olabileceği” gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Dili ve Edebiyatı kitaplarından çıkarıldığını belirten
Koncuk, şunları söyledi:
Şehitlik kavramı ne olacak
“Hatay Milletvekili Şefik Çirkin’in konuyla ilgili soru önergesini cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ortaöğretimde ‘Bayrak’ şiirinin ‘Sana benim gözümle bakmayanın / Mezarını kazacağım / Seni selamlamadan uçan kuşun / Yuvasını bozacağım’mısraları nedeniyle kitaptan çıkarıldığını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer’e sormak lazım: Çocukların, 7-8 yaşında başlayarak 10-12 yaşlarında tamamen sonuçlanan süreçte soyut-somut ayrımını yaptığı ve soyut döneme geçtiği gerçeğine rağmen, hangi bilimsel ve pedagojik bulgulara dayanarak, Bayrak şiirinde geçen söz konusu ifadelerin çocuklarımızı olumsuz davranışlara sevk ettiği yargısına ulaştınız. Sayın Bakan’ın açtığı yoldan gittiğimizde İstiklal Marşımızı, şehitlik kavramını ve şehitlerimizi nereye koyacağız. Söylerken ve dinlerken tüylerimizi diken diken eden, gururla göğsümüzü kabartan İstiklal Marşımızdaki; ‘Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal’ mısrasındaki ‘Kan’ kelimesi, ‘Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım’mısrasındaki ‘Yırtarım’ kelimesi, ‘Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar/ Medeniyet! dediğin tek dişi kalmış canavar’mısrasındaki ‘Boğmak’ ve ‘Canavar’ kelimeleri de, Sayın Dinçer’in kaygıları geçerliyse, çocuklarımızı yanlış tutumlara sevk etmeyecek mi. Kan, yırtmak, ulumak, boğmak, canavar gibi ifadelerin çocuklarımızın psikolojisini bozmasına, onların birer psikopat olmasına ve onları olumsuz düşünce ve davranışlara yöneltmesine engel olmak için İstiklal Marşı’nın bazı mısralarının da ders kitaplarından ve okullardan kaldıralım mı ?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri