Kamu Personeli Seçme Sınavı Ücretleri Kaldırılmalıdır

Kamu Personeli Seçme Sınavı Ücretleri Kaldırılmalıdır

Lise, önlisans mezunları için KPSS başvurularının başladığını daha önceki haberlerimizde bildirmiştik. Fakat sınava başvuran vatandaşların önüne küçük bir engel çıkıyor. Bu engel de KPSS  başvurularından önce alınan sınav ücreti.

KPSS ADAYLARI ZATEN İŞSİZ

Milyonlarca KPSS adayı iş bulmak için ordan oraya mülakattan mülakata giriyor Ve her başbvuruda 50 ila 75 tl arası para isteniyor..

Devletimiz ve hükümetimiz babalığını göstermeli ve alımlarda artık başvuru parası alınmamalıdır.

İlk bakışta 55 liranın lafı mı yapılır gibi bir düşünce aklınıza gelebilir. Fakat atanamayan adayların her sene sınava girdiğini düşünürsek bu miktar katlanarak artacaktır. 

KPSS Başvuru Ücreti Hangi Bankalara Yatırılır?

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar, sınav ücretini aşağıda belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) ,Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) , Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı , Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler , Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) yatırılabilir.

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri