Kamu İktisadi Teşebbüslerine kurumsal sınavla personel alınacak

Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) yapılacak atamalardan birçoğu merkezi alımlar kapsamından çıkarıldı.

KPSS puan sıralamasına göre yapılan merkezi yerleştirme işlemlerinde Devlet memuru kadrolarının yanı sıra kamu iktisadi teşebbüslerinin (KİT) sözleşmeli personel pozisyonlarına da atamalar yapılmaktadır.

Kamu İktisadi Teşebbüslerine de alımlar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında devlet memurluğuna atamalarda olduğu gibi yapılmaktadır. Bazı kamu kurum ve kuruluşları bu kapsamda her ne kadar KPSS ile personel alsa da merkezi alımlar dışında kendi bünyelerinde açıktan memur alımları yapmaktadırlar. Bu kapsamda bazı KİT’lerde kendi kurumsal sınavlarını yapmak koşuluyla 2017’de sözleşmeli personel alımı yapacaklar.

KİT’lerde bu düzenleme Devlet Hava Meydanları İşletmelerinde (DHMİ) yapılmaya başlamasından sonra diğer KİT’lerde de yapılamaya başlanıyor. Geçen yıl bu kapsamda kurumsal alımlar ile KİT’lere sözleşmeli personel alımları artacak.

Merkezi alım kapsamında çıkarılan ve kendi kurumsal sınavını yaparak personel alacak KİT’ler. 28 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan KİT’lerin ve bağlı kuruluşlarının 2017 yatırım ve finansman programı ile ilgili kararda merkezi alımdan çıkarılan kurumlar ve atama pozisyonları.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM) kurumsal sınavla alacağı ziraat mühendisi, veteriner hekim, tekniker ve teknisyen pozisyonları için merkezi sınav kaldırıldı. Ayrıca Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.  (TÜLOMSAŞ), Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumun (MKEK) araştırma ve geliştirme birimlerinde istihdam edilecek mühendis pozisyonlarına alımlarda merkezi olmayacak. Öte yandan Türkiye Taş Kömürü Kurumun (TTK) mühendis pozisyonlarının bir kısmı da bu kapsama alındı.

Kamu İktisadi Teşebbüslerine ve bağlı kuruluşlarına atamalarla ilgili olarak yapılacak 2017 duyuru ve ilanlarına sizler için sitemizde düzenli olarak bildireceğiz. Resmi yazı için BURAYA TIKLAYNIZ

Lise Mezunu 9 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Lisans Mezunu 13 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Önlisans mezunu 8 bin Memur Alımı ilanı için Tıklayınız.

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri