Kamu Banka Yönetimine Atanan Faruk Çelik ne kadar maaş alacak?

Faruk Çelik ne kadar maaş alacak?

Eski bakanlardan Faruk Çelik ve Abdülkadir Aksu'nun kamu bankalarının yönetimine atanması, gözlerin kamu bankalarındaki yönetim kurulu ücretlerine çevrilmesine yol açtı. Her yıl genel kurul ile belirlenen ücretlere göre, kamu bankalarına üyelerine 19 bin 750 TL ücret ödenecek.

 

Ziraat Bankası’na, eski Bakan Faruk Çelik, eski Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Serruh Kaleli ve eski Yargıtay üyesi Mehmet Nihat Ömeroğlu yönetim kurulu üyeliğine atandı.

Kurul üyelerinin ücretleri genel kurul da alınan karara göre belirleniyor.


Buna göre, Ziraat Bankası’na atanan yönetim kurulu üyelerine 19 bin 750 TL maaş verilecek.

Eski bakan Faruk Çelik ve diğer üyelere de bu tutarda maaş ödenecek.

AYNI ÜCRETLER ALINIYOR
 
Öte yandan Ziraat Bankası'nın yanı sıra Halk Bankası ve Vakıfbank'ın yönetim kurulu ücretleri de genel kurul kararları ile belirleniyor.

Ziraat, Halk ve Vakıfbank'ın yönetim kurulu ücretleri genelde aynı rakamlardan oluşuyor.

KAMU BANKALARINA KİMLER ATANDI?

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurullar ile kamu bankalarının yönetimine eski bakanlar ve başkanlar atandı. Kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan atamalarla ilgili ayrıntılar şöyle:

ABDULKADİR AKSU VAKIFBANK'A
Vakıfbank ve Halkbank'ta genel kurullarında üst yönetimde değişiklikler gerçekleşti. Tanıdık siyasi isimlerin banka kurullarında aldığı görevler dikkat çekti. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı olurken, eski Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.


 
MEVLÜT UYSAL HALKBANK'A
31 Mart'ta AK Parti Büyükçekmece belediye başkan adayı olarak gösterilen fakat seçilemeyen eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal da Halkbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı

İki önemli kamu bankası olan Halk Bankası ve Vakıfbank üst yönetimde değişiklikler gerçekleşti. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kamu bankalarında aldıkları görevlerle dikkat çekti.

ESKİ MECLİS BAŞKANVEKİLİ SADIK YAKUT ÜYE OLDU
Vakıfbank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan'ın yerine bankanın Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih getirildi. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Eski Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atandı.

MEVLÜT UYSAL HALKBANK YÖNETİMİNDE
Vakıfbank eski Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak ile birlikte Halk Bankası'nda Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Halk Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda(KAP) yayınlanan genel kurul işlemlerine dair bildirimde Mehmet Emin Özcan, Mevlüt Uysal ve Sezai Uçarmak'ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak 3 yıl süre ile seçilmesine karar verildiği belirtildi.

Türkiyenin En iyi Kamu Personeli Alımı Android Uygulaması indirmek için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri