Kalkınma Bakanı'ndan Öğretmen Alımı ve Maaş Açıklaması

Kalkınma Bakanı'ndan Öğretmen Alımı ve Maaş Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TBMM’de soruları yanıtladı. Bakan Lütfi Elvan memur maaşı, sağlık personeli alımı ve öğretmen ataması konularında açıklamalar yaptı.

 

TBMM Genel Kurulunda 2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu görüşmeleri sürüyor. Genel Kurulun 21 Aralık 2017 tarihli oturumunda soru cevap bölümleri ilgi çekti. Milletvekillerinin hükümete yönelttiği sorular ve cevaplar, birçok vatandaşın sorunları dile getirildiği için takip edildi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da memur maaşları, öğretmen ataması ve sağlık personeli alımı gibi konularda soruları yanıtladı.Milletvekillerinin soruları üzerine hükümet adına söz alan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilk olarak sağlık personeli hakkında soruya değindi. İhtiyaç olması halinde personel alımı yapıldığını ifade eden Bakan Elvan, bir diğer yandan özel sektörde de personel istihdamı olduğunu ifade etti.

Son yıllarda doktor ve hemşire açığı konusunda tüm il ve bölgelerde ciddi aşama kaydedildiğini ifade etti.Bakan Elvan, işçi, memur ve emekli maaşı enflasyon karşısında eziliyor şeklindeki eleştiriye de yanıt verdi. Memur maaşı ve öğretmen maaşı konusunda ciddi artış yaşandığını; 2002 Aralık ayında 659 TL olan uzman öğretmen maaşının 2017 Aralık ayında 3.893 TL olması örneğiyle açıkladı. Bu aralıkta enflasyonun yüzde 269 olduğunu, bu yüzden ciddi bir reel artış olduğunu ifade etti.

Kalkınma Bakanı Elvan, aynı örneği dolar bazında da açıkladı. Yine 2002 Aralık ayında 1’in 4’ünde bulunan bir uzman öğretmenin 400 dolar net maaş olduğunu, 2017 Aralık ayında bunun 1012 dolar olduğunu belirtti. Bu örneklerden yola çıkarak işçinin, memurun ve emeklinin enflasyon karşısında ezilmediğini ifade etti.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YILMAZ 2018 YILI ÖĞRETMEN ATAMASI SORULARINI YANITLAMADI

Öğretmen ataması konusunda milletvekillerinin yoğun soruları oldu. Bakan Elvan bu sorulara da ihtiyaç oldukça öğretmen alımı yapıldığı cevabını verirken, yine 2002 yılıyla karşılaştırma yaptı. 2002 yılında 510 bin olan öğretmen sayısının 901 bine yükseldiğini ifade etti. Bakan’dan atanamayan öğretmenler için de olumlu bir yanıt alınamamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri