İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı kasıp kavuran Koranavirüs sonrası bütün dünya bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilere adeta hücum etti. İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyayı kasıp kavuran Koranavirüs sonrası bütün dünya bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilere adeta hücum etti. İşte o bitkilerden koronavirüse karşı en etkili olanı.

Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5 000 senedir tedavi amaçlı kullanılacak olan ‘g-inseng’, kuvvetli ant-ioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini destekliyor. Toz halinde kilogramsu bin 800, kök halinde ise 2 000 TL’den satılan g-insenge p-andemi döneminde talep arttı. Özellikle Çin ve Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde 5 000 senedir tedavi amaçlı olarak kullanıldığı bilinen g-inseng, kuvvetli ant-ioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemi için büyük önem taşıyor. Aynı zamanda h-astalıklara karşı vücuda destek veriyor.

G-inseng, vücutta dengeleyici bir etki yaratarak kişiyi sinir ve stresten de koruyor. Güçlü ant-ioksidan özelliği sayesinde grip, nezle gibi basit h-astalıkların dışında k-*-nser gibi ciddi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltıyor. G-insengin vücuda yararı kadar fiyatı da dikkat çekiyor. Toz halinde kilogramsu bin 800, kök halinde ise 2 000 TL’den satılan g-inseng, altınla yarışıyor.

KOL-ESTEROLÜ DE DÜŞÜRÜYOR Sivas Medicana Hastanesi Diyetisyeni Eda Ünal, g-insengin yararları hakkında bilgi verdi. G-insengin Uzak Doğu ülkelerinde alternatif tıpta kullanıldığını dile getiren Ünal, “Normalde ‘g-inseng’ tedavi manasına geliyor. Yıllardır bağışıklığı güçlendirici ve kolesterol düşürücü etkisinden dolayı takviyelerde ve bitkisel çaylarda sıkla kullanılmaktadır.

Ayrıca st-resin düşürülmesi ve hafızanın güçlendirilmesinde bir hayli etkili olan bir takviyedir. Ancak dikkat edilmesi gerekli olan noktalar var. M-eme k-a*-nseri, yumurtalık k-*-nseri, diyabet ve uykusuzluk problemi çeken h-astalara bunu kesinlikle önermiyoruz. G-inseng içerdiği maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve ayrıca soğuk algınlıklarından korunmada da etkisi olan bir bitkidir” dedi. P-ANDEMİDE TALEP ARTTI’ Aktar Orhun Özfidancı ise s-al-gın döneminde g-insenge talebin arttığını belirterek, “P-andemi sürecinde bağışıklık sistemi ile ilgili olan ürünlerin kullanılmasıyla ve duyulmasıyla g-inseng köküne olan talep arttı.

G-inseng kök halinde kilogramsu 2 000 TL, tozu da bin 800 TL dolayında seyrediyor. G-inseng bağışıklık sistemini, vücut direncine, unutkanlığa ve k*-n basıncının artmasına fayda vericidir. Müşterinin talepleri oluyor ama pahalı olduğundan dolayı müşteriler 100 gram değil de 10 gram biçiminde alabiliyor. G*insengin en kolay kullanımı da macun biçiminde balla karıştırılıp tüketmektir. Kapsül biçiminde olanı da mevcut, bunların fiyat aralığı da 35-40 TL dolayında” ifadelerini kullandı.

Asya g*insenginin sinir sistemini uyardığı ve bilişsel performansı artırdığı düşünülmektedir. Ön araştırmalar nör-odejeneratif hastalıklar, k-*-nser ve inme gibi rahatsızlıklarda yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. * G-inseng, iştahı baskılama ve metabolizmayı artırma becerisi sayesinde kilogram vermeye yardımcı olabilir. * G-inseng, sinir sistemini hem uyarmak hem de gevşetmek için kullanılmıştır. Beyindeki kılcal dolaşımı artırır ve st-resin etkilerini azaltır. * Asya g-insengi, diğer herhangi bir g-inseng türünde bulunmayan antioksidanlar ve ins-ülin benzeri maddeler gibi yaşlanma karşıtı maddeler içerir. * G-inseng bitkisinin en çok bilinen özelliliği, özellikle erkeklerde c*-nsel isteği artırıcı afr-odizyak etkisidir. * G-inseng yaşlanma karşıtıdır. Cildinizde biriken serbest radikalleri uzaklaştırarak z-a-rarlı etkilerini yok eder. Ayrıca, k-olajen üretimini destekleyerek cildinizi güzelleştirir. Ant-ioksidan özelliği sayesinde ciltteki *-lü hücrelerin atılmasına yardımcı olur. Parlak ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlar.

ÖNEMLİ NOT: G-inseng bazı durumlarda yan etkilere neden olabilir. Bunlar baş ağrısı, sindirim ve uyku sorunlarını içerir. Hamile ya da emziren bayanlar, herhangi bir bitkisel ilaç almadan önce sağlık uzmanına danışmalıdır. Düşük k-*-n şekeri, yüksek tansiyon ya da k-alp sorunları gibi sağlık problemleri olanlar g-inseng kullanmamalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı