işte 2021 ve 2022 Memur ve Emeklinin zam teklifi

işte 2021 ve 2022 Memur ve Emeklinin zam teklifi

Hükümet 4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2022-2023 yıllarına ait yapılacak olan zamlara ilişkin teklifini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci 6 ay için de yüzde 6 + enflasyon farkı önerisini veriyoruz. 2023 için ise yüzde 6 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için de yüzde 6 + enflasyon farkı teklifinde bulunuyoruz" dedi.

Hükümet 6 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam oranını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022 yılı için memur ve memur emeklilerine ilk yarı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için ise yüzde 6 + enflasyon farkı teklifinde bulundu.

ZAM ORANLARI

2022 yılının ilk 6 ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci 6 ay için de yüzde 6 + enflasyon farkı önerisini veriyoruz. 2023 için ise yüzde 6 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için de yüzde 6 + enflasyon farkı teklifinde bulunuyoruz.

2023'te refah payını da dikkate alan bir açıklamayı nihai görüşmemizde ifade edeceğimizi belirtmek isterim.

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gelen zam teklifi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hükümetten gelen teklif yeni bir teklifi zorunlu kılıyor. Rakamlar beklentimizi karşılamıyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri