İşsizlere Aylık 1404, 1820 ve 1950 TL Destek ile Annelere 400 TL Kreş Yardımı

İşsizlere Aylık 1404, 1820 ve 1950 TL Destek ile Annelere 400 TL Kreş Yardımı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programlarına katılan annelere günlük 70 TL aylık olarak 1820 TL verilecek.

Bunun yanı sıra Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, bulut bilişim uzmanı, endüstriyel robot programcısı, endüstriyel tasarım mühendisi, mikro işlem tasarımcısı, veri tabanı analisti, mobil yazılım geliştirme uzmanı gibi mesleklerde İşbaşı Eğitim Programlarına katılan gençlere aylık 1950 TL vereceğini açıkladı

. Bu mesleklerin dışında gerçekleştirilen İşbaşı Eğitim Programlarına katılan gençlere ise aylık 1404 TL destek verilecek. Detaylar için işkurlara müracaat edebilirsiniz.

Kreş Yardımı 2019

Tüm bunların yanı sıra İŞKUR tarafından çalışan annelere 400 TL kreş destek veriliyor.

Destekten yararlanmak için annelerin, sanayi sektöründeki mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki işbaşı eğitim programlarına katılmaları gerekmektedir. 2-5 yaş arasındaki çocuğunun kreşe veya gündüz bakım evine devam eden çalışan anneler bu imkandan yararlanabilecek. Detaylara Valiliklerde bulunan SYDV bölümlerine yada Aile bakanlığı il müdürlüklerine müracaat edip bilgi alabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri