İşsiz Ücretli Öğretmenlerden İETT Protestosu

Defalarca başvurmalarına rağmen indirimli öğretmen pasosunu alamadıklarını kaydeden Semiz, İstanbul Belediyesi mahkeme kararını uygulamıyor dedi

Duygu Semiz, kadrolu öğretmenlerle eşi iş yapmalarına rağmen eşit haklardan yararlanamadıklarını söyledi. Semiz, “Başta iş güvencesi olmak üzere sigorta primlerimizin eksik yatırılması, ücretin yarı yarıya olması gibi pek çok hayati meselenin yanında sosyal haklardan da yararlanamıyoruz. Bunların başında indirimli ulaşım hakkı geliyor.” dedi.

 Nisan ayında bir ücretli öğretmen ile dershane öğretmeninin İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne karşı açtıkları paso davasında ücretli öğretmenin mahkemeyi kazandığını, dershane öğretmeninin davasının ise hala devam ettiğini söyledi. Açılan dava ve sonucuyla ilgili bilgiler veren Semiz, alınan kararın tüm öğretmenlere uygulanması için bugün İETT Genel Müdürlüğü'ne taleplerini içeren dilekçe vereceklerini ifade etti. Yetkililere seslenen Semiz, “Eşit iş yapıyoruz ve eşit haklardan yararlanmak istiyoruz. Paso başvurularımızın derhal kabul edilip, tarafımıza düzenlenmiş indirimli seyahat kartlarını almak istiyoruz. Bakanlığın bu eşitsizliği gidermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri