İsrail Anadolu Ajansı ofisinin bulunduğu binayı vurdu

İsrail Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurdu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz 

Anadolu Ajansı'nın (AA) haberine göre, İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur” açıklamasında bulundu. Öte yandan Filistin hükümeti, Birleşmiş Milletlere (BM) İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN İSRAİL'E KINAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz. Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz. Yüz akımız Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL KADAR CESARETLENDİRENLER DE SORUMLUDUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıya resmi Twitter hesabından yayımladığı mesajla tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Gazze’deki Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.

FİLİSTİN'DEN BM'YE ÇAĞRI

Öte yandan Filistin hükümeti, Birleşmiş Milletlere (BM) İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçme çağrısı yaptı. Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in cuma akşamından bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılar kınandı.

BM'ye "sorumluluk üstlenmesi ve bu saldırıları durdurmak için harekete geçmesi, Filistin halkına uluslararası koruma sağlaması" çağrısında bulunulan açıklamada, "Saldırılar yeniden imar çabalarını ve Gazze Şeridi’ndeki kalkınma projelerinin başlatılmasını engellemeyi amaçlıyor." ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri