İleri yaş gurubunun yerini gençler ve çocuklar aldı!

İleri yaş gurubunun yerini gençler ve çocuklar aldı! Yoğun bakımlar tamamen doldu...

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bugün Habertürk ekranlarında Türkiye’de ki mutasyonlu virüsler ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Virüslerin mutasyona uğraması ile birlikte hastanede yatanların çoğunun gençler ve çocukları olduğunu belirtti. Ankara’da çalıştığı hastanede çocuk ünitelerinde hiç yer kalmadığını belirten Ceyhan, Türkiye genelinde yoğun bakımların da dolduğunu belirtti. Virüslerin giderek kendilerini geliştirdiğini, varlıklarını korumak için daha ölümcül ve daha bulaşıcı hale dönüştüklerini vurgulayan Ceyhan şu bilgilendirmelerde bulundu;

YOĞUN BAKIMLARIN DOLULUK ORANI
Vakaların artması ile birlikte hastanelerde ki iş yükü arttı. Özellikle son bir haftada Ankara’da çok ciddi bir vaka artışı var. Şu anda benim çalıştığım hastanede çocuk bölümünde ki servisler tamamen dolu. Çocuk yoğun bakımda yer kalmadı.

Biz Ekim-Kasım aylarında gördüğümüz dalgada çocuk bölümleri bu kadar etkilenmemişti. Hastanede yatan çocukların tamamı mutant virüslü… Hastaneye gelen çocukların tamamı İngiltere mutant virüslü… Görünen o ki normal virüs kaybolacak ve yetişkinlerde dahil mutant virüs ortaya çıkacak. Ama benim korkum, aşıdan etkilenmeyen Brezilya ve Güney Afrika virüsünün yayılması. Yoksa, İngiltere virüsü artık bizim normal gördüğümüz bir virüs oldu.
 
VİRÜSLER GİDEREK DAHA BULAŞICI OLUYOR
Bir kerem virüsün neden mutasyon geçirdiğine bakmak lazım. Ne zaman geçirdiğine bakmak lazım. Bir defa, virüsün aklı yok, tam canlı olarak kabul edilmiyor ama onunda hayatını sürdürebilmesi için insan vücuduna girdiğinde ölmeyecek değişikliklere ihtiyacı var. Dolayısı ile mutasyon, bir kişiden diğer kişiye geçerken gelişir. Diyelim sizin vücudunuzda virüs 14 kaldı, o sırada virüs mutasyona uğramıyor. Virüs sizden bir başkasına bulaştığında, sizde ki durumu görüp kendisine daha kolaylaştırıcı değişiklikler yapıyor.

Biz şimdiye kadar biz tüm rehberleri orijinal virüse göre ayarladık. O rehberlerde 1 metre mesafe yeterli dendi. Orijinal virüs 1 metreyi geçebiliyordu ama insanda hastalık oluşturmuyordu. Ama bu yeni virüsler çok daha uzun mesafelerden bulaşıp hastalık oluşturabiliyor. O yüzden mesafenin en az 2 metre olması gerekiyor artık. Bu mesafenin artık okul rehberlerine, toplu taşıma rehberlerine ve diğer yerlere bildirilmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı