Hulusi Akar ve Hakan Fidan Yeni Kabinede Olacaklar Mı?

Hulusi Akar ve Hakan Fidan Yeni Kabinede Olacaklar Mı?

Erdoğan’dan Akar ve Fidan yorumu! Yeni kabinede olacaklar mı?

Canlı yayında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hulusi Akar ve Hakan Fidan’ın da kabinede yer alacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, şu anda böyle bir düşüncenin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV-Show TV ortak canlı yayınında soruları yanıtladı.

AKAR VE FİDAN’IN KABİNEDE YER ALACAĞI İDDİASINI İLK KEZ DUYDUM

Veyis Ateş‘in, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarve MİT Müsteşarı Hakan Fidan‘ın da kabinede yer alabileceği” iddialarını hatırlatması üzerine Erdoğan, bu iddiayı ilk kez duyduğunu, şu anda böyle bir düşüncenin söz konusu olmadığını söyledi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ben ekonomi tahsili gördüm o günden bugüne hocalarımız bize özellikle ‘ekonomi cesaret ister’ derlerdi. Daha sonra ben siyasi hayatımda ona şunu ilave ederdim; hayatta siyasette cesaret işidir. Bunu göze alamayan buna hiç girmesin. Belli bir bedeli ödemeyi göze alacaksın.

Biz 81 ili dolaştık. Muhalefetin böyle birşeyi olmadı. Bağlumdaki ziyaretimizde gittik gayet güzel vatandaş bizi bağrına basıyor.

Bu biraz da arkadaşlarımızn kendi tercihleri. Onlar farklı düşünceler içinde de olmuş olabilirler. Siz aday olmayın diye böyle bir şey söz konusu değil.

Parlamentodan kabineye alınacak olan arkadaşlar sebebiyle o sayı azalıyor.

Parlamentodan istifa ederek kabineye bakan alırsanız onu parlamentoda kaybediyorsunuz. Ağırlıklı olarak kabineyi dışarıdan oluşturacaksınız. Parlamentodaki sayı çok önemli. Güçlü hükümet diyorsak güçlü meclis ile oluşturacaksınız. Buradaki sayı bu bakımdan çok önemli.

“PARLAMENTODA 300’ÜN ÜSTÜ LAZIM”

AK Parti’yi de Cumhur İttifakı’nı da güçlü kılmanız lazım. Artık cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok artık sadece karaname çıkarabilir. Kararname ile her şeyi çözemiyorsunuz. Güçlü parlamento aritmatiği içinde yasal düzenlemeyi çok daha seri yapalım. 300’ün üzerinde bir rakamı yakalamamız lazım.

KABİNEDE YER ALACAK İSİMLER

İsimler şu anda açıklanamaz. Mümkün de değil. Biz dersimizi iyi çalıştık. Kaç kişiden oluşan bir kabine olacak bunun üzerinde çalışıyoruz. Kabinenin dışında bakanların dışında neler olacak; Yardımcı bakanlar olacak. Yeni sistemde ofis sistemini de oluşturacağız.

ERDOĞAN’IN KAÇ BAŞKAN YARDIMCISI OLACAK?

Bunların detaylarını son düze çıktığımız anda, bunların hepsini açıklamaya başlayacağız. Başkan yardımcısı sayısı 2 olabilir, daha fazla olabilir. Hedef bir veya başkan yardımcısı.

AKAR VE FİDAN KABİNEYE GİRECEK’ İDDİASI

Sizden ilk defa duyuyorum. Şu anda böyle bir düşünce söz konusu değil ama dünyada özellikle başkanlık sisteminin uygulandığı yerlerde, Genelkurmay Başkanları olsun, Milli İstihbarat Teşkilatları olsun çok büyük önem ifade ederler. Tabii ki şimdi bizim dönemimizde de bu birimler bu önemlerini koruyacaklar ama bunlar hangi sorumlulukları üstlenerek bunu koruyacaklar, şu anda yapılan çalışmalarla onların içeriğini de dolduruyoruz.

“20’NİN ALTINDA BAKAN OLACAK”

Bu noktada kesinlikle bir defa 20’nin altında olacağı malum. Bunlar hem devletin işlerini ciddi manada ağırlaştırıyor.
Bunların yanında bakan yardımcıları ve ofisler olacak. Cumhurbaşkanı istediği anda bunalara delege edeceği iş ile onları çok daha aktif hale getirecek.

İNCE’NİN GÜLEN İDDİASI

Çok açık net konuşuyorum. Ama açık net, Sayın İnce’den cevap bekliyorum. Onun genel başkanının dürüstlüğü ortada, yakından uzaktan alakası yok. Ben sizden bir şey daha isteyeceğim. Reji müsaitse, Muharrem İnce’nin genel başkanına yönelik saygıyı aşan ifadeleri var. Bir kere girdin, iki kere girdin, üç kere girdin olmadı diye sayan… Ben Pensilvanya’dan parti kurmak için izin almaya yönelecek kadar düşük bir siyasetçi değilim.Ben Gülen’i belediye başkanlığım döneminde tanıdım, yüz yüze kendisiyle 2 veya 3 kere görüştüm. Parti kurmak için, dava arkadaşlarım, yol arkadaşlarım var; görüşmelerimizi yaptık, adımımızı attık. Ben niçin Pensilanya’dan izin alacağım ki! İspat etmezse namerttir. Ben bu tür meselelerde sert konuşurum. Kimle gittim, ispat etmesi lazım. Çıkıp bunu açıklayacak, açıklamazsa namerttir. Veyahut çekilip gitsin. Böyle bir şey söz konusu değildir. Tayyip Erdoğan bir şeyi bir kere söyler. El vurup savurmak, bunlar kabadayılık işi değildir. Dersini almak istiyorsa da, yeri bellidir; gelip yanımızda ders alsın.

(Erdoğan’ın isteği üzerine İnce’nin Kılıçdaroğlu’yla ilgili sözlerinin bandının yayınlanmasının ardından) Bu kişi, düşünebiliyor musun. Genel başkanını yerin dibine sokuyor. O gün takdim ederken diyor ya. Muharrem İnce gel. Kim bu Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayın ya! Sanki böyle yoldan geçen birisini çağırıyor. Şu anda Muharrem İnce’nin bir defa Kılıçdaroğlu’nun şahsındaki değeri bu. Milletin şahsında değerinin ne olacağını da milletim gösterecek. Genel başkanına böyle yaklaşan bir insandan bu ülkeye cumhurbaşkanı olabilir mi; cumhurbaşkanlığını bu kadar küçük gören birinden de siyasetçi olabilir mi?

-Şahsımda yaptığı açıklama tamamen yanlıştır. Gazeete küpürü dedi gönderdiğimiz belgelere, şu ana kadar da bir gelişme, belge yok. Hadi açıkla! Kim söyledi! Hangi yetkili söyledi, ADalet Bakanı mı söyledi! AMerika’nın CHP ofisinin başındaki adam söylediyse hepten istifa et! Açıkla! Türkiye’yi karalama. Biz Sayın Obama döneminde 85 koliyi Adalet Bakanlığı olarak gönderdik. İddianameler var, tabii yazılı basından görseller de var. Hayatı bunların yalan, iftira! Ama bunlara en güzel cevabı 24 Haziran’da benim milletim verecek.

İNCE’NİN EĞİTİM VAATLERİNE DAİR

Eğitim ücretsiz olacak dedi. Eğitim ücretli mi? Kalktı. Kitaplarını masalarının üzerine koyuyor muyuz, ücretsiz olarak alıyorlar mı alıyorlar, burs veriyor muyuz veriyoruz. Neler olmuş eğitim sisteminde bunu bilmiyor. AK Parti neler yapmış, ne kadar burs veriyor araştır.

Şunları bir incele. Kalkmış ‘Bedava olacak’ diyorsun şu an zaten bedava. ‘Bu kadar öğretmen alacağız’. Bir araştır AK Parti iktidarında kaç tane öğretmen alınmış. 25 veya 30 bin öğretmen alımı söz konusu. İhtiyaç oluştukça bu öğretmeni alacaksın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri