Hamura konulan katkı maddeleri İĞRENÇ!

Gün geçmiyor ki, sütlü, unlu, şekerli ürünler ile çay, yağ ve daha nice ürünlerle ilgili sağlık skandalları haberleri gündeme gelmesin.

Bunlarda biri de son zamanlarda özellikle ekmekte kullanılan domuz katkı maddesi olan ''L-sistein'' (L-cysteine). Sağlığımızı tehdit eden bu maddeler, birçok hastalıklara da davetiye çıkartıyor.
Hamurun daha rahat işlenmesi için başta ekmek olmak üzere hammaddesi insan saçı ve domuz kılı olan "L-sistein" adlı katkı maddesinin kullanılması tepki çekiyor.
 
Aslında hamurun asidini artırmak, su kaldırma oranını yükseltmek ve bayatlamasını geciktirmek için hamura çok fazla katkı maddeleri katılıyor ancak, L-sistein maddesinin katılması, herkesin iştahını kaçırıyor. Ürünlerin içinde ne gibi katkı maddelerinin kullanıldığını gösteren etiketlerin olmaması ise tüketicilerin en çok endişe duyduğu bir durum.
 
Bu maddenin Çin'de üretilip, diğer ülkelere ihraç edildiği kaydediliyor. E920 koduyla bilinen L-sisteinin genelde kanatlı hayvanlar, insan saçı ve domuz kılından elde edildiği biliniyor.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı