Göbek Deliğinizin Şekli, Muzdarip Olduğunuz Hastalıklar Hakkında Bilgi Veriyor…

Göbek Deliğinizin Şekli, Muzdarip Olduğunuz Hastalıklar Hakkında Bilgi Veriyor…

Göbek deliği, tüm memelilerde bulunan karın bölgesindeki oyuk ve hafifçe yüksek alandır ve çok önemli olduğu düşünülmemektedir. Genellikle bu bölgenin temizliğini göz ardı eder ve üzerinde çok düşünmeyiz ancak göbek deliği, sağlımız hakkında bize birçok bilgi verebilir. Göbek deliği, göbek bağı kesildiğinde yerinde oluşan ve karın bölgesinde bulunan bir yara izidir.

İstenmeyen enfeksiyonları ve daha büyük sağlık sorunlarını engellemek için, göbek deliğinizin temizliği çok önemlidir. Birden fazla türde göbek deliği bulunmaktadır ve bunların her biri yatkın olduğunuz hastalıkları belirlemektedir. İşte bazı belirgin göbek deliği türleri şunlardır:

Çıkıntılı Göbek Deliği

Çıkıntılı bir göbek deliği, fıtık riskinizin yüksek olduğu anlamına gelmektedir, bu yüzden uzmanlar ağır şeyleri kaldırmaktan kaçınmanızı önermektedir.

Küçük Göbek Deliği

Küçük göbek deliğine sahip insanlar daha fazla C vitamini tüketmelidir çünkü soğuk algınığı ve bakteriyel enfeksiyonlara daha yatkındırlar.

Badem Şekilli Göbek Deliği

Bu türdeki göbek deliklerine sahip insanların baş ağrısı ve migrenin yanı sıra kırılgan kemiklere ve zayıf kaslara sahip olma eğilimi daha fazladır.

Yuvarlak Göbek Deliği

Bu türdeki göbek delikleri, kabızlık gibi sindirim sorunlarına yatkındır. Fazla kilolu ve obez insanlarda sıklıkla rastlanan bir türdür.

U Şekilli Göbek Deliği

U şekilli göbek deliği olan insanlar böbrek ve cilt hastalıklarına daha yatkındırlar. Bu tür göbek deliği ile doğan çocuklar bazı genetik sorunlar yaşayabilmektedir.

Göbek deliğinden bile kişilik testi yapabiliyoruz!

Vücudumuzdaki tüm çıkıntıların bir anlamı var; ellerimiz, burnumuz, kulaklar, ayaklar… Peki orta yerimizde, bir nevi ağırlık merkezimizde yer alan bu yuvarlak şeklin ne görevi var, ne işe yarıyor? Göbek vücudun en ilginç parçalarından biri. Genellikle ihmal edilir ve bazen de fetiş nesnesi sayılır. İşte göbek göbek deliği hakkındaki gerçekler.

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı