Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler görevden alınacak iddiası

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler görevden alınacak iddiası

Milli Savunma Bakanlığı'nın bir alt birimi haline getirilen Genelkurmay Başkanlığı'nın Ağustos Şurası'sı yaklaşıyor. OHAL KHK'sı ile yapılan düzenlemelerde Genelkurmay Başkanı'nın görev süresi, yaş haddi gibi birçok maddede değişiklik yapılmıştı; Bu değişikliklere göre Cumhurbaşkanı istediği bir ismi atama yetkisine sahip oldu. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) ilgili KHK'yı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken TSK kulislerinde, MSB Bakanı Hulusi Akar ile aralarında sorun olduğu öne sürülen mevcut Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in görevden alınacağı yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

 Genel Kurmay ile Milli Savunma Bakanlığı arasında anlaşmazlık olduğu öne sürülüyor..

TSK kulislerinde Orgeneral Yaşar Güler’in Ağustos ayında emekliye sevkedileceği ve yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın atanacağı konuşuluyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la aralarında anlaşmazlık olduğu, emekliye sevkedilmesini de Akar’ın istediği öne sürülüyor.

Anayasa Mahkemesi’nin bugün 15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL döneminde çıkarılan ve daha sonra TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen bazı KHK’ların iptali istemini esastan karara bağlaması bekleniyor.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler görevden alınacak iddiası
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler
CHP’nin açtığı dava kapsamında AYM’nin gündemine gelen KHK’lardan birisi de Genelkurmay Başkanlığı ile ilgili düzenleme.

OdaTV’den Müyesser Yıldız’ın haberine göre artık görev süresine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmadığından, TSK kulislerinde Orgeneral Yaşar Güler’in Ağustos ayında emekliye sevkedileceği ve yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın atanacağı konuşuluyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la aralarında anlaşmazlık olduğu, emekliye sevkedilmesini de Akar’ın istediği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri