Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor!

Genel Sağlık Sigortası borçları siliniyor!

Genel Sağlık Sigortası (GSS) 1 Nisan 2017 tarihi itibari ile düzenleniyor. Genel Sağlık Sigortası (GSS) indirim uygulanacak ve 53.32 TL’ye düşürülecek.

Bu düzenleme ile birlikte hem borçlar yapılandırılacak hem de borçları bulunan kişilere 12 ay taksit imkanı getirilecek.Genel Sağlık Sigortası (GSS) düzenlemesi ile birlikte GSS tescili yaptırmış olup hiç gelir testi yaptırmamış kişiler 1 Nisan 2017 tarihi itibari ile 12 ay içinde başvuranların primleri yapılan gelir testi sonucuna göre tescil yaptırdığı tarih itibari ile tahakkuk ettirilecektir.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları olan kişiler bu düzenlemeden önceki dönemlere ilişkin gerçekleşmiş veya gerçekleştirilecek olan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi ödemelerin tamamından vazgeçilecek.GSS prim borçları nasıl hesaplanacak? Ödemesi gerçekleşmiş olan prim borçları 53,32 TL üzerinde hesaplanmış ise 53,32 TL tekrar hesaplanacak.

Eğer, 53,32 TL altında ise hesaplanan borç tutarı üzerinden prim borçları yeniden hesaplanacak.10 milyar 35 milyon borcu olan binlerce çalışmayanın GSS borçları da silinecektir. GSS testine girmek istemeyenlerin borçlarının faiz ve gecikme cezası silinerek anaparasını taksitle ya da peşin ödeme imkânı verilecek. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı