Gençlere Verilecek 10 bin TL başvuru detayları neler?

İşkur Kurslara katılan gençlere ise 10 bin TL destek

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından çeşitli kurslara katılan gençlere 10 bin TL destek verileceği ifade edildi. Bazı sektörler için iş ve meslek garantili kurslar düzenlenecek bu kurslara katılan gençlere ise 10 bin TL destek verilecek. 

Bu destek hakkında eski Bakan Jülide Sarıeroğlu bir açıklama yapmış ve destekten nasıl yararlanacağını ifade etmişti. Bakan'ın açıkamalarına göre bu destek Temmuz ayından itibaren veriliyor. 

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gençlere 10 bin lira kupon ücreti verileceğini belirtti. Söz konusu duyuruya göre gençler aldıkları 10 bin liralık ücreti kendilerini geliştirmek istedikleri alanlardaki kurslara katılıp harcayabilirler.

Yani arklı kurslar açılacak ve gençler alacağı bu kupon ücretini istediği kurslara katılım sağlayarak eğitim masrafları için kullanabilecekler. Kursların ortalama 8 ay civarı sürmesi beklenmekte ve kurslara katılım sağlayacak gençler iş garantili olarak özel sektör firmalarına yerleşebilecektir. Söz konusu ücret için çalışma Temmuz ayı itibari ile başlayacaktır.

YAPILAN AÇIKLAMA

"Gençlerin kendi zamanlarına uygun, kendi arzu ettikleri meslek kurslarından faydalanabilmeleriyle ilgili, 10 bin TL'ye kadar vereceğimiz bir kupon sistemiyle, gençlerimizin özgür, kendi istedikleri şekilde, kendi ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim faaliyetlerinden faydalanmalarının yolunu açacağız inşallah Temmuz ayından itibaren.''

Bu proje kapsamında mesleki eğitim almamış ve iş bulamayan gençlerin istihdama katılması sağlanacak.
- Uygulama İŞKUR tarafından yürütülecek.

- Gençlere, başta bilişim sektörü olmak üzere geleceğin mesleklerini öğrenmek için eğitim verilecek.

- Eğitimleri özel kurumlar verecek ve eğitimin içeriğini işverenler belirleyecek.

- Yeni modelle işverenlerin talep ettiği nitelikli işgücü yaratılacak.

- Eğitim görecek gençlere devlet 10 bin liralık kupon verecek.

- Gençler bu kuponları eğitim kurumlarında kullanarak, istedikleri yerde ve istedikleri şartlarda eğitim alabilecek.

- Eğitim görenlere cep harçlığı da verilecek.

- Eğitim sonrası gençler işe yerleştirilecek. İŞ ARIYORSANIZ BU UYGULAMA TAM SİZE GÖRE! ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN İŞ BULMA ŞANSINIZI 10'A KATLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri