Gençlere İş Garantili 10 Bin TL'lik Kupon Yardımı

Gençlere İş Garantili 10 Bin TL'lik Kupon Yardımı

İŞKUR’un gençlere yönelik projeleri devam ediyor. Meslek edindirme ve istihdam yolunda açmış olduğu kurslar ile birçok vatandaşı iş ve meslek sahibi yapan İŞKUR, gençlere 10 Bin TL’lik yardım sağlayacak. Yapılacak olan bu yardım hangi yönde, başvuru şartları neler ve ne zaman?
 
2018’de 10 Bin TL Kupon Yardımı

Yapılacak olan yardım projesi İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ortak projenin amacı daha çok gelecekte rağbet görecek olan mesleklere gençleri yönlendirmek. Bu meslekler arasında en çok bilişim sektörü görülüyor. Yapılacak olan 10 Bin TL’lik kupon yardımı ile gençler, hem hayalindeki mesleğe yönlenebilecek hem de meslek sahibi olup iş bulabilecek. İşsiz vatandaşlara yönelik gerçekleştirilecek bu eğitim programı ile birçok genç nitelik kazanacak.


Başvurular Ne zaman ve Başvuru Şartları?

Geleceğin meslekleri arasında bilişim sektörü ön sıralarda yer alıyor. Bu yüzden İşkur tarafından gerçekleştirilemeyen kursları gençler farklı kurslarda alabilecek. Herhangi bir mesleki eğitim almamış ve işsiz gençlerin istihdamına yönelik geliştirilecek olan bu proje ile hem bu konuda personel ihtiyacı karşılanacak hemde istihdama katılım sağlanacak.

Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Gençlerin kendi zamanlarına uygun, kendi arzu ettikleri meslek kurslarından faydalanabilmeleriyle ilgili, 10 bin liraya kadar vereceğimiz bir kupon sistemiyle, gençlerimizin özgür, kendi istedikleri şekilde, kendi ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim faaliyetlerinden faydalanmalarının yolunu açacağız inşallah temmuz ayından itibaren"

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri