Gelir Uzman Yardımcılığı Alımlarında Değişiklik

Gelir Uzman Yardımcılığı Alımlarında Değişiklik

Sistem değişmeden önceki sistem şu şekilde çalışmaktadır : Maliye Bakanlığı, ilan metni yayınlayarak hangi ilde kaç kişi Gelir Uzman Yardımcısı alacağını belirtiyor. Buna göre de adaylar KPSS puan sıralamasına göre sadece bir il seçmek üzere tercihlerini yapıyor. Her il için o ile kaç personel alınacaksa onun 5 katı kadar aday yazılı sınav hakkı kazanıyor. Adaylar yazılı sınavı ve yazılı sınav ardından uygulanan sözlü sınavı geçtikten sonra tercih ettiği yerde işe başlıyorlar.

Uygulanan bu sistem 2012 yılından beri yürürlükte olup birçok kişinin mağduriyetine sebep olmuştur. İlan için şehirlere başvuran adaylar bazen yüksek puanla bile sınava girme hakkı kazanamamaktır. Bazen ise düşük puanlarla sınava girme hakkı kazanmaktadır. Burada tamamen şans faktörü devreye girmektedir. Bu sebepten dolayı Gelir Uzman Yardımcılığı alımlarında bazı değişikliklere gidilmiştir.

Yeni gelen sistem ise bunun biraz daha önüne geçmeye çalışmış diyebiliriz. Yeni gelen sisteme göre; bir önceki paragraflarda anlattığımız gibi uygulanan şehir tercih işlemi kaldırılacak. Önceki sistemden tek farkı şehirlere yerleştirme işlemi sınav öncesi değil de sınav sonrası olacak.

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan ilanda yine kaç tane Gelir Uzman Yardımcısı alınacağı söylenecek. Adaylar da şehir şehir tercih yapmak yerine Gelir Uzman Yardımcılığı alımı için başvurup sırada yer alan adayların hepsi genel bir yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak.Yazılı ve sözlü sınavlarda başarılı olan adaylar KPSS puanı, yazılı ve sözlü sınav puanı ortalamaları alınarak bir şehir tercihi yapılacak.

Bu yeni gelen sistem eskisine nazaran daha adaletli olmuştur. Başvuran adayların KPSS puanları boşa gitmeyecek olup sınava girmeye hak kazanacaklardır. kamupersonelialımı 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri