FLAŞ! EĞİTİM TEPETAKLAK OLUYOR

BAKANIN AÇIKLAMALARINA GÖRE 5. SINIFLARA BRANŞ ÖĞRETMENLERİ 1. SINIFLARA İSE ANA OKULU ÖĞRETMENLERİ GİRECEK. Sınıf Öğretmenleri durumun farkında mı?

Muhabirin”5. sınıf öğrencilerine sınıf öğretmenleri derse girecek mi?” sorusu üzerine Dinçer, ”Temel derslerde artık alan dersleri oluşmaya başlamışsa alan öğretmenleri girecek. Talim ve Terbiye Kurulu onun ayrıntısını tartışıyor” dedi.

”uygulama ile okul öncesi öğretmenleri birinci sınıf  öğretmeni mi olacak?” demesi üzerine Bakan Dinçer, ”Tam anlamıyla belki böyle  bir genelleme yapmanız mümkün değil ama onların hepsi bu potansiyel içinde  varlar. Bizim 1. sınıftaki müfredatımız belli olduğunda, o müfredata uygun eğitim  verebilecek olan anaokulu öğretmeni veya sınıf öğretmeni onları seçeceğiz ve  onları birinci sınıftan itibaren eğitime alırız. Onlardan eğitim almaları  gerekenler varsa, önümüzde koskoca bir yazımız olacak, o insanlara yönelik  programlar yapma fırsatımız var. Öğrencilerimize, 6 yaş grubuna, zaten okul  öncesi eğitim veriyorduk, öğretmenleri vardı, zaten bunların derslikleri de  vardı. Bizim ilköğretimde birinci kademede yüzde 100’e varan okullaşma oranımız  vardı ve bunlar için yeteri kadar öğretmenimiz vardı, bununla ilgili yeteri kadar  dersliğimiz vardı. Bunların kendi içinde bölünmesini sağlayacak tedbir alacağız.  Bunun da hepsini il düzeyinde, ilçe düzeyinde, mahalle düzeyinde tek tek karar  vererek bir noktaya varacağız.”

MEMURLARA HABER.COM : BAKANIN AÇIKLAMALARINA GÖRE  5. SINIFLARA BRANŞ ÖĞRETMENLERİ 1. SINIFLARA İSE ANA OKULU ÖĞRETMENLERİ GİRECEK. UYGULAMA BU ŞEKİLDE YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİ ANDA  SINIF ÖĞRETMENLERİ ARASINDA EN AZ ELLİ BİN NORM FAZLASI AÇIĞA ÇIKACAK

MEMURLARA HABER.COM - ÖZEL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri