Fitch: Dolar Kuru Yükselecek, 1 Dolar 7.20 TL Olacak!

Fitch: Dolar Kuru Yükselecek, 1 Dolar 7.20 TL Olacak!

Yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeni ile dolar kuru oynak seyretmeye devam ederken yıl sonu dolar beklentisi tahminleri de yakından takip ediliyor. 

YEP'e Göre Dolar 2019 Yıl Sonunda Kaç TL Olacak? Açıklanan rakamlara göre hükümetin 2019 yıl sonu dolar kuru tahmini 5,70 lira olarak duyuruldu.

  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan dolar kuru 2019 yıl sonu beklentisi 5,70 lira rakamı ekonomistler tarafından "iddialı" olarak bulundu. 

Zira dolar kuru 1 Ekim 2019 tarihine 5,6547 lira seviyesinden başladı.  Hükümet tarafından açıklanan YEP programı ile ortaya konulacak ilk ciddi sınav dolar kuru için verilecek.  2019 yıl sonu dolar kuru hedefinin tutturulması pakete olan güveni arttırırken yabancı yatırımcılar için de önemli bir güven kaynağı elde edilmiş olacak.  Fitch Raporu İle 2019 Yılsonu Dolar Kuru Beklentisi Kaç Lira Olarak Açıklandı? YEP programı ile hükümüten 5.70 lira olarak açıkladığı yıl sonu dolar kuru beklentisi Fithc raporunda 6 lira olarak açıklandı. 

YEP ve Fitch 2020 Yıl Sonu Dolar Kuru Tahmini Kaç Lira?

Hükümetin 2020 yıl sonu dolar kuru tahmini 6,00 lira olarak açıklanırken aynı rakamı Fitch 6,60 lira olarak tahmin etti.  YEP ve 2021 Yıl Sonu Dolar Kuru Tahmini Kaç Lira? 2021 yıl sonu dolar kuru beklentisi 6.40 lira olarak açıklanırken Fitch tarafından yapılan tahminde söz konusu dönemde dolar kurunun 7,20 lira olacak.

Hangi Rakam Doğru Çıkacak?

Ne yazık ki Türkiye'de yaşanan anlık gelişmeler ile dolar kurunda hızlı iniş ve çıkışlar yaşanabildiği için dolar kurundaki tahminlerde hangi kurumun haklı çıkacağını zaman gösterecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri