EYT Büyük Müjde Erken Emeklilik ve Kıdem Tazminatı Ödemeleri yapılacak

EYT Büyük Müjde Erken Emeklilik ve Kıdem Tazminatı Ödemeleri yapılacak

Çalışma Bakanlığı tarafından EYT bekleyenlere kötü haberler gelmişti. Ancak Erken Emeklilik için yaşı bekleyenler ve Prim gün sayısını dolduramayanlar prim gün sayısı için yaşa bağlı emeklilik şartları geliyor. Ayrıca en büyük müjde Kıdem Tazminatı olacak.

EYT müjdesi bekleyenler çalışma bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk etepta böyle bir durum söz konusu olmadığını duyurmuştu. Bu açıklama çalışanları ve Emeklilikte Yaşa Takılanları oldukça üzmüştü. Bugün yapılan yeni bir açıklamalayla Prim Gün sayısı dolduramayanlara kısmı emeklilik ve Kıdem Tazminatı önceden alma şartları resmen onaylandı. Sizde çalıştığınız şirketten Kıdem Tazminatı alarak sadece emeklilik maaşınız için çalışmaya devam edebilirsiniz.

Özellikle EYT'liler, hükümetten gelecek açıklamaları beklemekten bir hal olmuştu. Konuyu haber24 aracılığyla SGK başkanlığına kadar iletmiştik. Çalışma ve Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili maliyeti 400 milyar TL buluyor ancak 2017 yılında daha büyük adımlar atacağımız için kaynaktan sonra gündemimize alabilir demişti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar büyük bir müjde beklerken bu açıklama oldukça üzmüştü. Ancak milyonlarca kişi hükümet kanalıyla emekli edilmeleri için gerekli düzenlemeler en azından gelecekti. Yaşı bekleyene ayrı prim gününü bekleyene Kıdem Tazminatı almak için adım atılıyor. 

Emeklilik günü gelen işçiler için, işverene başvurarak kıdem tazminatı parasından yararlanabiliyor. İşçi, İş Akdi devam edenler için işçinin işverene başvurmasıyla bu parayı almanın önü açıldı. Günlük, Haftalık, aylık ve saat ücretiyle çalışanların hepsi kıdem tazminatını hesaplatarak ücretlerini talep edebilir.

Kaynak: haber24.

EYT HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2017 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sgk Eyt Haberleri Haberleri