Etek ölçen hakim görevden alındı

Etek ölçen hakim görevden alındı

Etek ölçen hakim görevden alındı
İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı. HSK, konuyla ilgili soruşturma başlattı. HSK 2. Daire Başkanı ve HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, hakim Mehmet Yoylu'nun görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.Hakim Mehmet Yoylu'nun daha önce de bir avukatı darp ettiği ortaya çıktı. Duruşma salonu önünde avukatlar olayı protesto ederken TBB yazılı açıklamayla yaşananları kınadı.

Avukat Erdost Balcı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı tutanakta yer alan bilgilere göre hakim Mehmet Yoylu, duruşma esnasında diğer avukatlara davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olup olmadığını sordu.

ETEK BOYU ÖLÇEN HAKİME TEPKİ ANLARI KAMERADA - VİDEO
Dinleyici sıralarında bulunan bir avukat ise "Bence de özgürlük alanı ile ilgilidir müdahale edilmemesi gerekir" dedi. Bir diğer avukat da "Avukatlık hukukuna ve örfüne uygundur" dedi. Daha sonra hakim, avukatların kısa değerlendirilmesinin aynı olmayacağı iddiasıyla baro başkanlığına bildirmek üzere etek boyunun fotoğrafının çekilmesini istedi.

Avukat ise "Ben etek boyumun çekilmesini istemiyorum" dedi. Daha sonra duruşmaya devam edildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri