Erdoğan İmzaladı! Aman Dikkat! 15 Gün Süresi Var, Cezası 250 Bin TL

Erdoğan İmzaladı! Aman Dikkat! 15 Gün Süresi Var, Cezası 250 Bin TL

SGK’ya verilmesi gereken  bildirge, beyanname, belge veya defterlere istinaden sigortalıların ve  çalışma gün sayılarının eksiksiz bildirilmesi şartıyla bildirilen prime  esas kazanç tutarında, fiilin işlendiği tarihteki brüt asgari ücretin  üçte birini geçmemek ve yüzde birini aşmayacak şekilde eksiklik tespit  edilmesi durumunda, eksikliğin 15 gün içinde düzeltilmesi için ilgiliye  ihtar verilecek. 

Ayrıca Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanuna ek madde  getirilerek, gerekli izin ve belgeyi almaksızın ticari faaliyette  bulunanlar 50 bin ila 250 bin TL arasında bir ücret ödemekle  cezalandırılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  onaylanan “7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında  Kanun” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) verilmesi gereken bildirge,  beyanname, belge veya defterlere istinaden sigortalıların ve çalışma  gün sayılarının eksiksiz bildirilmesi şartıyla bildirilen prime esas  kazanç tutarında, TAMPER-196.jpgfiilin işlendiği tarihteki brüt asgari ücretin üçte  birini geçmemek ve yüzde birini aşmayacak şekilde eksiklik tespit  edilmesi durumunda, eksikliğin 15 gün içinde düzeltilmesi için ilgiliye  ihtar verilecek

Bu süre sonunda tespit edilen eksik tutarın SGK’ye bildirilmemesi halinde idari para cezası  verilecek. Eksikliğin işverence tespit edilmesi durumunda ise bu süre;  bildirge, beyanname, belge veya defterlerin SGK’ye verilmesinden  itibaren 15 gün olacak.

İSKAN KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK VAR

İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, kendilerine  verilen taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçlarının her  biri için, vadesinin bittiği tarihten itibaren ödeme tarihine kadar  geçen süre için tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim oranı ile  güncellenmiş tutarını 1 yıl içinde defaten ödeyenlerden gecikme ve  temerrüt faizi alınmayacak.

250 BİN LİRA CEZA VAR

Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanuna ek madde getirilerek, gerekli  izin ve belgeyi almaksızın ticari faaliyette bulunanlar 50 bin ila 250  bin TL arasında bir ücret ödemekle cezalandırılacak. 

Yetkisiz faaliyetin  gerçekleştiği iş yerlerindeki çalışmalar bir aydan altı aya kadar  durdurulacak. Suçun devamı halinde ise sürekli olarak durdurulacak

AOÇ, BELEDİYEYE TAHSİS EDİLECEK

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazilerinin bazı kısımları, AOÇ Genel  Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak protokolle,  hayvanat bahçesi, tema park, rekreasyon alanları ile ziyaretçilerin  günübirlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapıların inşaatını yapmak üzere  29 yıllığına bedelsiz olarak Belediye’ye tahsis edilecek
 
Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununda yapılan  değişiklikle, oda kuruluş yeter sayısına ulaşamayan yerlerdeki esnaf ve  sanatkarların kayıtlarını birlik marifetiyle tutmalarının yolu açıldı.

Esnaf ve sanatkarlara odalarca verilen hizmetler, ilçelerde şube açan  birlikler tarafından da verilebilecek.

haber7

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri