Erdoğan farkı az buldu yeni seçim istedi

Erdoğan farkı az buldu yeni seçim istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin öne sürdüğü “seçim usulsüzlüklerine” ilişkin “Seçim süreci bitti, bundan sonraki süreç yargı” dedi ancak bir yandan da “Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz” diyerek YSK’ya müdahalede bulundu.
AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde yenilgiye uğrayan partisinin öne sürdüğü iddialar üzerinden YSK’ya müdahalede bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Sandıkların yüzde 90’ı sayıldı

-(İstanbul’da seçimde usulsüzlük yapıldığı iddiası) Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz. Seçim süreci bitti, bundan sonraki süreç yargı. Yargı sürecinde bu işin patronu YSK. İtiraz mercileri biter, bittikten sonra çıkan netice de ‘başımız gözümüz üstüne’ deriz.

-İstanbul’da kimsenin seçimi kazandım havasına girmeye hakkı yoktur. Örgütlü müdahale içinde savcılıklara duyurular var. Sandıkta hırsızlıkla İstanbul’da seçim sonuçlarının neredeyse hepsi usulsüzr var. YSK’ya gidiş sandıktaki örgütlü müdahaleye yönelik.

’13-14 BİN OYLA ‘BEN KAZANDIM’ DEMEYE HAKKI YOKTUR’
10 milyon oyun olduğu bir yerde 13-14 bin oyla kimsenin ‘ben kazandım’ demeye hakkı yoktur, dünyada ve Türkiye’de bu kadar az farkla biten seçimlerin tekrarlandığı görülmüştür

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri