En Düşük 2024 Zamlı Memur ve İşçi Maaşını Açıklıyoruz .

Kamuda 6 milyon memur ve emeklilerin 7. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor

Memur ve memur emeklisi olan kişilerin zam pazarlıklarını kapsayan 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde Memur-Sen tarafından toplantıda açıklanan rakam basına sızdırıldı.

Yetkili sendika memurlara en az 30 bin 350 TL net para istiyor 

Toplantı esnasında Memur-Sen tarafından yapılan açıklama ile en düşük memur maaşına yüzde 35 oranında zam talep edildiği açıklandı.

En düşük memur maaşının, bekar çalışanların da kayıp yaşamayacağı şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunan olan Memur-Sen, maaşlarda 22 bin lira yerine 30 bin liralık bir taban ücret talebinde bulunacak.

En düşük memur maaşı 30 bin TL'ye yükselirse Temmuz ayına göre yüzde 36, Ocak ayına göre ise yüzde 153 oranında bir zam yapılmış olacak

Not : MEMURLARA HABER COM ÖZEL HABER olarak Daha önce de yapmış olduğumuz hesaplamaya göre 2023 Temmuz , Ağustos, Eylül Ekim Kasım Aralık aylarında ortalama yüzde 30 enflasyon olacağını öngörmüştük. Sadece temmuz ayında yüzde 9.3 enflasyon olmuştur.

Yani aslında Ocak ayında sadece enflasyondan kaynaklı son altı aylık fark bile yüzde 30 u bulacaktır.

Daha da açarsak memurlara, işçilere ve emekliye 30 ve üstü maaş zammı olmalı ki maaş zam olsun .

Daha altında maaş zammı değil mevcut enflasyon farkı olarak kalacaktır . Yani 2024 Ocak ayında son 6 aylık enflasyon 30 ve üstü olarak tahmin ediliyor . 

Hükümetin Ak Parti'nin milyonlarca işçi emeklileri ve memurları rahatlatması için enflasyon farkı üstüne de maaş zammı vermesi gerekmektedir .

Ocak ayında yüzde 35 enflasyon farkı ile birlikte bir artış olursa en düşük memur maaşı net 30 bin TL ye en düşük 833 TL Yevmiyeli bir kamu işçisinin maaşıda net 30 bin TL ye çıkacaktır.  Böylelikle en düşük işçi ve memur maaşı eşitlenmiş gibi görünse de kamu işçilerinin Tediye ve ikramiyeleri ile işçi maaşları en düşük memur maaşından daha fazla olacaktır  Hemen alttan videoyu izleyebilirsiniz

Gelişmeleri vermeye devam edeceğiz 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kamu Memur - İşçi Haberleri 2024 Haberleri