En Az Lise Mezunu 10 Bin PÖH Alımı Yapılacak !

En Az Lise Mezunu 10 Bin PÖH Alımı Yapılacak !

Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçtiğimiz haftalarda yapılan görüşmelerde bakanlıklara ayrılacak 2018 bütçeleri belli olmuştu. Bu kapsamda 2018 yılının ilk günü yayınlanan resmi gazetede 2018 yılı içerisinde polis teşkilatına alınacak personel sayısı belli oldu.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından yapılan açıklama da şuana kadar 56 bin 500 kişinin mezun olduğu ve 2018 yılı sonuna kadar toplam mezun sayısının 85 bine çıkarılacağını belirtti. Yani 29 bin kişilik polis öğrencisi daha mezun olacak. Geçtiğimiz dönem POMEM'e 13 bin polis alımı gerçekleştirildi. Bu durumda 2018 yılında alınabilecek polis memuru kadrosu için 16 bin kişilik sayı kalmaktadır.

Buna göre tüm detaylar hesaplandığında 2018 yılında 16 bin polis alımı yapılacağı görülmektedir. Tabi yeni mezun sayısında değişikliklerin olması durumunda 16 bin kişilik polis alımında da farklılıklar olabilir. Öte yandan Polis Özel Harekat PÖH alımı ilanı hakkında da yeni duyuru bekleniyor.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yayınlanan KHK ile PÖH ve Polis alım şartlarında değişiklik yapılmış, eğitim düzeyi en az lise mezunu düzeyine indirilip sınav şartı ve askerlik şartı kaldırılmıştı. 10 Bin PÖH alımının ardından herkes yeni bir PÖH alımı yapılmasını bekliyordu.

POMEM'de son dönem alımlarında 1000 kadın, 9000 erkek alımı yapılmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nisan ayında katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada yeni alımlar için 10 bin PÖH ve 7500 JÖH alımı yapılacak demişti. Bakan Süleyman Soylu'nun bu açıklamasının ardından adaylar gözlerini yeni PÖH alımına çevrilmişti.

10 bin Polis Özel Harekat alımında şartlar esnetildiği için başvuru yapan adayların sayısı ciddi oranda artırılmıştı. POMEM müdürü tarafından yapılan açıklama ile 21. dönem alımlarında 12 bin öğrencinin alınmasının planlandığı belirtilmişti. 

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (50,00) ve üzeri puan alanların, POMEM Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla, yalnızca ÖZEL HAREKAT BRANŞINDA POLİS MEMURU OLARAK YETİŞTİRİLMEK ÜZERE polis memuru öğrenci alımı yapılacaktır.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların özel harekat branşında, ÖZEL HAREKAT POLİS MEMURU olarak atamaları yapılacaktır.

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur. 

POLİS ÖZEL HAREKAT OLMAK İÇİN ARANAN GENEL ŞARTLAR

Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak

- 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.

- 2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

- Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.

-Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.


Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolarda düzenleme yapılması hakkındaki ekli Kararın yürürlüğe konulması; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci ve 9 uncu maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 25/12/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

MADDE 1- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan; ekli (3) sayılı cetvellerde yer alan dolu kadroların dereceleri ve ekli (4) sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf, unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirilmiştir.
MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- (1) Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Kamuajans

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİP MEMUR ALIMLARINI TELEFONUNUZDAN DA GÖREBİLİRSİNİZ TIKLAYINIZ

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri