Elektirik Faturalarına Zam % 23 Yansıdı

Tüketici Örgütleri Federasyonu, 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren konutlara yönelik yüzde 9.26 oranında ki elektrik zammının faturaya yüzde 23 oranında yansıtıldığını açıkladı

1 Nisan’da elektriğe yüzde 9,26 zam yapan AKP hükümeti, Nisan ayı faturalarına sayaçlar geç okunduğu için Nisan 2012 öncesi tüketimi de ekledi. Ayrıca geçmiş dönemdeki faturalardaki birim fiyatları ile karşılaştırılınca zammın yüzde 9,26 değil yüzde 23 oranında olduğu ortaya çıktı.

Zam yüzde 9,26 değil, yüzde 23
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, 1 Nisan tarihinde alınan zam kararının tam bir zulme dönüştüğünün gelen yeni faturalarla ortaya çıktığını söyledi.

Zamlara tepki gösteren Engin şöyle konuştu:

“İlk gelen faturaları incelediğinde Mart 2012 dönemine ait faturadaki elektrik tüketiminin birim fiyatı 0,161053 TL kilovat saat iken, zammın yürürlüğe girdiği Nisan 2012 dönemine ait bir faturada 0,198182 TL kilovat saat fiyat yansıtılmış olup, bu tutarın önceki fiyata göre oransal farkının yüzde 23 olduğu ortaya çıkmıştır.”

“Mart ayı da hukuksuz biçimde zam kapsamına alındı”
“Kamuoyuna açıklanan zam oranının neredeyse 3 katının faturalara yansıtılması en hafif deyimiyle tüketiciye yönelik insafsızlıktır” diyen Engin, bir diğer haksız hukuksuz uygulamanın ise, zammın Nisan ayında yapılmasına rağmen, Mart ayının ortasından itibarenki kullanımların da zamlı tarifeye geçirilmesi olduğunu söyledi. vatan

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri