El Sanatları ve Nakış Öğretmenleri Halk Eğitim Merkezlerinde Görevlendir

El Sanatları ve Nakış Öğretmenliği bölümü mezunu atanamamış öğretmenler, Halk Eğitim Merkezlerinde görevlendirilmek istiyor.


“USTA ÖĞRETİCİLERE KADRO VERİLMESİNE KARŞIYIZ!!

Bizler el sanatları ve nakış öğretmenliği bölümü mezunu atanamamış öğretmenleriz..Çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıyayız…H.E.M lerinde bu sene ücretli usta öğreticilerle yürütülen sürekli kursların sayısını belirlemeye yönelik bir çalışma yapıldı.

Halk Eğitim Merkezlerindeki Haksızlık !!!

…Sonuçta 37 BİN sürekli kurs dolayısıyla bi o kadar öğretmene ihtiyaç olduğu ortaya çıktı…Fakat biliyorsunuzki H.E.M lerde şu anda kalıplaşmış bir usta öğretici kitlesi var.Çalışma Bakanlığı KASIM ayında yapılacak toplantıda H.E.
M lerde çalışan içlerinde lise ve önlisans mezunları da olan USTA ÖĞRETİCİLERE kadro vermeyi görüşmeye karar verdi…Mücadelemiz KASIM ayında görüşülecek bu maddeye karşı çıkmak adına …çünkü madde şu haliyle sadece H.E.M lerde çalışan lise önlisans ve lisansları kapsıyor…çalışma fırsatı bulamayan,,,veya çalışmasına H.E.M lerce imkan verilmeyen binlerce ALAN ÖĞRETMENİNİ dışarıda bırakıyor.Yapılan bu haksızlığın durdurulmasını,yönetmeliklerinde dediği üzere bu boş kadrolara ALAN ÖĞRETMENLERİNDEN atama yapılmasını istiyoruz"


ATAMASI YAPILMAYAN
TEKNİK ÖĞRETMENLER



*****   




"Selçuk üniversitesi - Mesleki Eğitim Fakültesi elsanatları-nakış öğretmenliği mezunuyum.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, Devlet Personel Başkanlığında yapılan Değerlendirme Komisyonunda alınan kararla, ''Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derecedeki örgün ve yaygın eğitim kurumunda ücreti karşılığında çalışan usta öğretici...
lere kadro verilmesi'' ,2012 Kasım ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülecek maddeler arasına alınmıştır...

Böyle bir maddenin karara bağlanması,Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde ve diğer kurumlarda usta öğreticilik yapma imkanı verilmemiş veya bulamamış bizlere,binlerce fakülte mezunu alan öğretmenine çok büyük haksızlık olacaktır.

Şu an ilgili kurumlarda ücreti karşılığı çalışan içlerinde lise ve önlisans mezunlarınında olduğu usta öğreticilere böyle bir hakkın verilmesi,Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumların yöntmeliklerinde lise ve önlisans mezunlarına göre öncelik hakkı bulunan fakülte mezunu alan öğretmenleri göz ardı ederek mağdur etmiş olacak ve ayrıca aynı önceliğe sahip, alan öğretmenlerinden sadece usta öğreticilik yapanlara bu hakkın tanınması eşitlik ilkesine aykırı düşecektir.

2012 Kasım Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüşülecek bu maddenin tüm bu hususlar göz önüne alınarak incelenmesi,doğacak mağduriyetlerin engellenmesi,söz konusu olan kadrolara yönetmeliklere uygun şekilde öğretmen ataması yapılması gerekmektedir...

bilgilerinize.. "

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri