Ek Ödeme Mağduriyeti Hükümete Aktarıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, göreve yeni başlayan AK Parti Genel Başkan yardımcılarını ziyaret etti.

Bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Gündoğdu, ek ödeme alamayan öğretmelerin mağdur olduklarının altını çizdi. Bu sorunun giderilmesi için destek beklediklerini kaydeden Gündoğdu, “Toplumun mimarları olan öğretmenlerimiz artık hak ettiği değeri görmek istiyor” diye konuştu.


Son yıllarda Türkiye'de olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan Gündoğdu, ancak memurlara uygulanan siyaset yasağının bu tabloya gölge düşürdüğünü söyledi. Yeni anayasada bu hakkın olmasını beklediklerini ifade eden Gündoğdu, “Uzun yıllardan beri dile getirdiğimiz siyaset hakkının artık yeni anayasada yer bulması gerekiyor. Bu şekilde, demokrasi kültürünün gelişmesi için atılan olumlu adımlara bir yenisi daha eklenmiş olacaktır” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Ali Şahin ise, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunmalarının kendileri için önemli bir kazanım olacağını söyledi. Memur-Sen'in Türkiye'de yaptığı çalışmaların yanı sıra özellikle insanlık dramının yaşandığı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine yönelik başlattığı yardım kampanyalarıyla dikkat çektiğini dile getiren Şahin, Memur-Sen'in üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade etti.
Demokrasi kültürünün temelinde örgütlenmenin yer aldığını belirten Şahin, sendikaların bu sürecin önemli aktörleri olduğunu bildirdi. Memur-Sen'in bu alanda da üzerine düşeni yaptığını hatırlatan Şahin, konfederasyonun kurulduğu günden bu yana millet iradesinden yana olduğunu, darbeci anlayışa asla prim vermediğini sözlerine ekledi.

2013 EK ÖDEME GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri