Eğitim Sen: MEBde Durmak Yok Torpile Devam. Vanda Torpille İl Dışı Atama

Vanda binlerce depremzede öğretmen tayin hakkı beklerken Vandan bir Öğretmene deprem sonrası Torpille Tayin Hakkı Verildiği iddia edildi. İşte o kararname

EĞİTİM-SEN'İN  ORTAYA ÇIKARDIĞI OLAY:
2 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan ve eğitim emekçilerinin birçok hakkını gasp eden 652 sayılı KHK ile özür grubu tayinleri yılda bir kez ve yaz aylarında olacak şekilde düzenlenmişti; Şubat ayı özür grubu tayini kaldırılmıştı.
Çıkarılan KHK’nın ardından bir defalığına Ocak ayı özür grubu tayini yapılması kararı alınmış; yapılan tayinde ise sağlık, öğrenim, olağanüstü hal tayinine yer verilmemiş; sadece eş durumuna bağlı yer değiştirme yapılmıştı.
Geçtiğimiz günlerde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün, 02.12.2012 tarih ve 82100 sayılı Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdiği yazı ile Van ilinde meydana gelen depremde yaralanan, eşini ya da çocuğunu kaybetmiş öğretmenlere il dışı yer değiştirme hakkı verilmiş olup bu kararları kullanabilmeleri için de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuru yapmaları gerektiğini açıkladı. İlgili yazıda belirtilen esaslara göre öğretmenlerin yer değiştirme ile ilgili başvurularının değerlendirileceği dile getirilmiş olsa da alınan atama kararları, atamaların keyfi ve usulsüz yapıldığını göstermektedir.
Aşağıda deprem sonucunda yaralanmamış, eşini ya da çocuğunu kaybetmemiş bir öğretmenin atama kararnamesi bulunmaktadır. Belirtilen atama sebebi ise sağlık raporu ile de belgelendirilmiş deprem dolayısıyla yaşanan psikolojik rahatsızlıklar. Ayrıca ataması yapılan kişi ile aynı evi paylaşan ve söz konusu depremde enkaz altından çıkarılan arkadaşlarının ataması yapılmamıştır.
Aşağıda belgesi bulunan atama kararı gibi ilgili yazıda belirtilen esaslara uygun olmayan, herhangi bir yaralanmaya uğramamış, bekar ve stajyer olan öğretmenlerin de yer değiştirme işlemlerinin yapılmış olması usulsüzlük, hukuksuzluk, keyfiliğin hüküm sürdüğü ülkemizde “Durmak Yok, Torpile Devam!” dedirtiyor! EĞİTİM -SEN   
Kaynak:EĞİTİM-SEN
İlgili atama kararı için tıklayınız.
 
MEMURLARA HABER.COM
Memurların Gözü Kulağı Her şeyi.
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri