Eğitim Sen: Eğitimbirsen Bizi Tehdit Ediyor

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu"nun "Bu Zorbalık Gücünü İktidardan Alıyor" başlıklı açıklama metnidir.

Gücünü iktidardan alan, zorba ve totaliter anlayış bu kez de sendikamızın Adana Şubesi"ni hedef almıştır. Şubemiz, açıkladığı "türbanla derse giren öğrenciler artıyor" tespitine karşılık Eğitim Bir Sen Diyarbakır şube başkanı tarafından "ellerini kırarız" biçiminde alenen tehdit edilmiştir. Eğitim Sen"i aklını başına alması yönünde "uyarmaya kalkan" bu kişi Peygamberin Yahudi elini kırmasını örnek vererek, kendilerinin de benzeri bir davranışta bulunmaktan çekinmeyeceklerini belirtmiştir.
 
Sendikamız bu açık tehdit karşısında elbette hukuki yollara başvurmaktadır. Ne var ki, burada gücünü iktidardan alan zihniyet kendisini olduğu gibi açığa vurmuştur. Bunlar işlerine gelince demokrasi naraları atarken aynı zamanda kendilerinden farklı düşünenleri fiziki saldırıyla tehdit etmekten de geri durmamaktadır. Kendilerine tahsis edilmiş koltuklardan tehditler savurarak sendikacılık yaptığını zannedenlerin demokrasi dışı ve tekçi zihniyet yapısı bir kez daha kendisini göstermektedir.
 
"Hadlerini bilsinler ve yerlerinde otursunlar" diyerek şubemize tehdit savuran bu zihniyete hatırlatıyoruz:  Bize haddimizi bildirmek hadleri, hudutları ve yerleri bizzat iktidar tarafından belirlenenlere kalmamıştır. AKP iktidarının eline verdiği taşlarla özgür düşünceyi recmetmeye kalkan bu anlayış, kendinden farklı görüşte olanların var olmasına dahi tahammül edememektedir.
 
Bilinmelidir ki, kaba kuvvette dayanarak şubemizi tehdit eden, hedef gösteren bu kişi ve yapılar, şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin başına gelebilecek her türlü olumsuz durumun başlıca sorumlusudur. Hükümetin avanesi haline geldiği dünyaca tescillenmiş bu anlayış, gücünü emekten alanların karşısında duramayacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri