Eğitim Özrü Mağdurları Çözüm Bekliyor!

Bizleri mağdur ederek hayallerimizi umutlarımızı yıkarak bizim üzerimize boş hayaller kurulmasın.IHL / Ilahiyat mezunu DIKAB öğretmeniyim.

Tam iki yıldır yüksek lisans eğitimi gördüğüm şehre tayin icin bekliyorum.
Bayan bir ögretmen olarak her hafta perişanım.10+10 saatlik yollarda  derslere devamsızlıktan sınavlara bile giremiyorum
Mevcut mevzuata göre tayin için hiç bir engel durum yokken Bakanımız da YL/Dr eğitimi sebebi ile tayinleri iptal etmektedir.
Bütün Kurumlarda eğitim özrü tayini varken eğitimin anlam ve önemi en çok bilinmesi ve kıymet verilmesi gereken MEB'da EGITIM ÖZRÜ TAYİNLERİ IPTAL edilmektedir. Ayrıca Eğitim Özrü Tayinleri veya her hangi bir konuda bazı istismarlar oluyor/olacak diye meşru hiç bir mevcut HAK ENGELLENmemelidir.--İPTAL EDİLmemelidir.!!

Her ilde üniversite veya her bölüm yoktur.. Hele Bakanımızın ögretmenlerin durmadığından sitem ettiği çoğu doğu illerinde üniversite veya YL/Dr icin uygun bölümler yoktur..

Hali hazırda büyük çaba/ emek ve zorluklara kazanılmış YL/Dr eğitim hakkını bu üniversiteyi bırak, görev yaptıgın şehirde -varsa- üniversitede eğitimine devam etmeyi dene veya derslere devam edemeyen ve başarısız olmuş birine yatay geciş yapmayı deneyin diyecek kadar garip seçeneklerde söz konusu da olamaz.

MEB-Bakanımız öğretmenlerin kendini geliştirmesinden bahsederken mevcut (YL-Dr. Egitimleri) sebebi ile kendilerini geliştirmek isteyen ve bunun için YL/Dr. eğitimi gördükleri şehirlere eğitim özrü tayin isteyen öğretmenlerin haklarını iptal ederek çelişkili karara/uygulamaya imza atmaktadır.

Bu ülkenin genç azimli akademisyen ögretmenlerine yazık edilmesin. Sunulan çözüm önerileri makul ve mantıklı ülke şartlarına uygun olsun.
İptal edilen Egitim Özrü Tayinlerinin en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri