Diyanet İşleri Başkanlığı 22 Memur Alımı

Mütercim Tercüman, Arşiv Uzmanı, Yazma Eser Uzmanı, Yazma Eser Patoloji Uzmanı, Tashihçi Unvanlarıyla Toplam 22 Kişi İstihdam Edilecek.

14 Haziran 2016 Tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Kamu Personeli Alım İlanı Yayınlandı. Mütercim Tercüman, Arşiv Uzmanı, Yazma Eser Uzmanı, Yazma Eser Patoloji Uzmanı, Tashihçi Unvanlarıyla Toplam 22 Kişi İstihdam Edilecek.

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 20 Haziran 2016 (saat 08:00) – 01 Temmuz 2016 (saat 16:00) tarihlerinde kurumun internet adresi üzerinden ebaşvuru programı aracılığı ile 4-B Sözleşmeli Personel Alımı (SÖZPER 2016-II) ebaşvuru formunu kendileri doldurduktan sonra istenen belgelerle birlikte herhangi bir il müftülüğüne şahsen müracaat edilerek yapılacaktır.

Tashihçi alımı için; Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Türk dili ve edebiyatı, edebiyat, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, Türkçe eğitimi, Türkçe Öğretmenliği, çağdaş Türk lehçeleri ve edebiyatları, Arap dili ve edebiyatı bölümlerinin birinden veya dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak, Alanıyla ilgili literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek, Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

Yazma eser pataloji uzmanı alımı için; Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren kimya, Türk el sanatları konservasyon, restorasyon (kitap restatörü) bölümlerinden mezun olmak, Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 50 yaşını doldurmamış olmak.

Yazma eser uzmanı alımı için; Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Arap, Fars dili
edebiyat bölümlerinden mezun olmak, Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 50 yaşını doldurmamış olmak.

Arşiv uzmanı alımı için; Yükseköğretim kurumlarının kütüphanecilik, arşiv ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren bölümlerinden mezun olmak, 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden 60 veya üzeri puan almış olmak, Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

Mütercim tercüman alımı için; Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren mütercim tercümanlık veya Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Ruşça, Çince, Japonca, Korece ve Farsça yabancı dil bölümlerinin birinden mezun olmak, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Ruşça, Çince, Japonca, Korece veya Farsça’dan en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil belgesine sahip olmak. 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSSP-3 puan türünden 60 veya üzeri puan almış olmak, Sınava müracaat bitiş tarihi itibari ile 40 yaşını doldurmamış olmak.

Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir. 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri