Dikkat! Tapuda yeni dönem başladı!

Dikkat! Tapuda yeni dönem başladı!

Yeni yılla birlikte tapuda yeni dönem başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik doğrultusunda bunda böyle taraflar, farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı birimlerde olsalar dahi satış, bağış ve mal değişim işlemlerini gerçekleştirebilecek. 2020 yılında konut alım satımı ve tapuda uygulanacak olan değişiklikler.

    
2020 yılı itibariyle konut alım satımı ve tapuda yeni bir dönem başlıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren değişiklikler ise aşağıdaki gibi olacak.


 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2020 yılında geçerli olmak üzere hazırlanan "Tapu Müdürlüklerince Yetki Alanı Dışında Kayıtlı Bulunan Taşınmazlarla İlgili Tapu İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yayımlanan yönetmeliğe göre, tapu müdürlüklerince yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara ilişkin usul ve esaslara, Tapu Genel Müdürlüğünce belirlenecek tapu işlemleriyle tarafların farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı birimlerinde bulunmaları halinde gerçekleştirilecek mülkiyetin devrini amaçlayan sözleşmelerin yapılabilmesine ilişkin madde eklendi.

2644 sayılı Tapu Kanunu'nun 26'ncı maddesi ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 488'inci maddesine dayanılarak hazırlanan yönetmeliğe eklenen ek maddede, tarafların farklı birimlerde bulunmaları halinde yapılacaklara ilişkin düzenlemeler yer aldı. Buna göre, taraflar farklı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış ve mal değişim işlemleri gerçekleştirilebilecek. Ancak, tarafların aynı il sınırları içinde farklı birimlerdeki işlem talepleri ise karşılanmayacak

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri