Derslik yetişmezse çadır mı kuracaksınız?

Türk Eğitim Senden yapılan açıklama; Bugün basına yansıyan haberlere göre; Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda okutulacak olan seçmeli derslerin kitaplarının yetiştirilmesi için çalışıyormuş.

Bugün basına yansıyan haberlere göre; Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda okutulacak olan seçmeli derslerin kitaplarının yetiştirilmesi için çalışıyormuş. Kitapların yetişmemesi durumunda ise o dersin öğretmenine kitap haline gelmemiş konuları ciltler halinde fotokopi şeklinde verilecekmiş. Öğretmenler ellerindeki bu dokümanlar doğrultusunda dersleri aktaracakmış!

Tüm iyi niyetli eleştirilere rağmen yangından mal kaçırırcasına 4+4+4 sistemini yasalaştıran; Sayın Başbakanın talimatları üzerine de 2012-2013 döneminde uygulamanın hayata geçirileceğini belirten MEB her gün yeni bir skandalla gündeme geliyor.

Kamuoyunun çok iyi hatırlayacağı üzere; Türk Eğitim-Sen olarak MEB’i ve Hükümeti uyarmış, getirilmek istenen sistemin bu haliyle yeni sıkıntılara neden olacağını; sınıf öğretmenlerinin mağdur edileceğini, ilköğretimde ciddi anlamda derslik açığı ve buna bağlı olarak çok kalabalık sınıfların oluşacağını, alt yapının yetersiz kalacağını ifade etmiş ve 1+5+3+4 sisteminin ihtiyaçlarımıza daha uygun olduğunu gündeme getirmiştik. Ancak Hükümet, anlaşılmaz bir şekilde iyi niyetli uyarıları dikkate almamış ve eğitim sistemimizi bir kez daha meçhule hızlı bir şekilde sürüklemiştir.

Nitekim, kanunun çıkarılmasından bu yana hemen hemen her gün bir başka saçmalıkla ve çelişkiyle muhatap oluyoruz:

Önce tek bir sınıf öğretmeninin dahi mağdur edilmeyeceği söylenirken, şimdi sınıf öğretmenlerinin yaz döneminde hizmet içi seminerle branşa geçirileceği söylenmekte.

İlk ve orta okul öğrencilerinin ayrı binalarda okutulacağı ifade edilirken, bir başka açıklamayla bina yetersizliğinden dolayı aynı binalarda okuyabilecekleri söylenmekte.

Hangi ay grubundaki çocukların ilköğretime alınacağı hususunda net bir açıklama yapılmadığı için veliler tereddüt içinde bırakılmakta.

Sistem uygulandığında yer değiştirecekleri söylenen; idarecilerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin önümüzdeki yıl nasıl bir eğitim ortamında olacaklarına dair en ufak bir öngörüleri bulunamamakta.

Bir yanda milyar dolarlık FATİH projesi, akıllı tahtalar, tablet bilgisayarlar…

Diğer yanda ders kitabı yerine ders kitabı fotokopileri!

Vesselam;

Milli Eğitim Bakanlığı tarih yazmakta!

Yetiştirilemeyecek ders kitapları yerine fotokopi notları dağıtmayı planlayan sayın yetkililere sormak isteriz;

Yetersiz kalacak olan derslikler için de çadırlar mı kuracaksınız?

İşte bugün basında yer alan haber metni:

KİTAP YETİŞMEZSE FOTOKOPİ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 4+4+4 kademeli ve zorunlu eğitim yasasını onaylamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in bürokratlarına çalışmalarını en kısa sürede tamamlama talimatı vermesinin ardından 2 yol haritası belirlendi. Öncelikle okullarda okutulacak olan seçmeli derslerin kitaplarının yetiştirilmesi için çalışılacak. Kitapların yetişmemesi durumunda materyal sistemi devreye sokulacak. MEB, kitap olmadan materyal sistemiyle dersin anlatılmasını sağlayacak. O dersin öğretmenine kitap haline gelmemiş, konuları ciltler halinde fotokopi verilecek. Öğretmenler dokümanlar doğrultusunda dersleri aktaracak. Öte yandan Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, 4+4+4 ile okullarda Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulabilmesi için Bakanlar Kurulu kararının şart olduğunu söyledi.   KAYNAK:Esra KAYA/ANKARA Hürriyet

MEMURLARA HABER.COM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri