Dersler ortaokul ve lisede 7 saat oldu ve ağırlaştı

Dinçer: çocuklarımız için, hele hele ilkokulda çok daha yoğun bir program değil, daha rahatlamış bir program olacak ama ortaokul ve lisede giderek ağırlaşan bir programımız olacak."

Bir gazetecinin, "5. sınıftan sonra bir öğrenci haftada kaç saat ders görecek?" sorusunu Bakan Dinçer, "5. sınıftan itibaren ders sayısı 28-29 saat olacak diye hatırlıyorum. Bunun üzerine 8 saat seçilmiş ders de var. Toplamda 36 saat" diye cevapladı. 5 GÜNDE 36 SAAT DERS HERGÜN 7  SAAT DERS ANLAMINA GELİYOR
 
Ömer Dinçer, "Okula başlama saatlerinde bir değişiklik olacak mı?" sorusu üzerine derslerin başlama ve bitme saatlerinde bir değişiklik yapmadıklarını söyledi.
 
Bir gazetecinin, "Etüt okullarının kapatılması, özellikle çalışan anne ve babaların tepkisine neden oldu" sözleri üzerine Dinçer, etüt ve beslenme okullarının kapatılmadığını bunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti.
 
Dinçer, etüt ve beslenme okullarının ilköğretim eğitimi yapan okullar olduğunu, anne ve babası çalışan çocuklardan kurayla öğrenci aldığını anımsatarak, yani çok sınırlı sayıda velinin çocuklarının kabul edildiği bu eğitim yapısını, belirli bir sınıfa ayrılmış imtiyaz olarak gördüğünü kaydetti.
 
Çok açık bir şekilde, bu kadar çok dersliğe, bu kadar çok yeni yapılanmaya ihtiyaç duyulan bir dönemde, seçici bir yaklaşım tarzı ve imtiyaz sunan bir yaklaşımın doğru olmadığı kanaatini taşıdığını belirten Dinçer, "O okullar kapanmıyor. Çocuklarımızı da mağdur etmeyeceğiz. Mevcut şekilde kaydını yaptırmış olanlar, değişiklik olmaksızın eğitimlerini almaya mezun olana kadar devam edecekler. Ancak biz artık o okulları, ilkokul olarak tanımladık. Bir ilkokulumuz nasıl öğrenci alıyorsa öyle öğrenci almaya devam edecek ve 4 yıl sonra da bir ilkokula veya ortaokula dönüşecek" dedi.
 
"20 seçmeli dersten 4'ü seçilecek"
 
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "20 seçmeli ders sayısı çok değil mi?" şeklinde bir soru üzerine, 20'ye yakın seçmeli ders koymanın çocuklara ilgi alanlarına uygun ders seçmeleri konusunda fırsat vermek olduğunu vurgulayarak, çocukların bu 20 dersten 4 dersi seçeceğini söyledi.
 
Yelpazeyi ne kadar geniş tutarlarsa çocukların ilgisini, potansiyelini o kadar çok görme şansına sahip olacaklarını belirten Dinçer, "Seçimlik ders sayısının çok olması kamuoyunu tedirgin etmemeli, tam aksine zenginleştirilmiş bir programla Milli Eğitim Bakanlığı'nın çocuklarımıza ve onların potansiyeline sahip çıktığı görülmeli" diye konuştu.
 
Bir gazetecinin, "18 genel lisenin imam hatip lisesine dönüştürüldüğüne dair haberler var. Bu konuda neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine Dinçer, eğitimde kademeli bir sisteme geçilmesi nedeniyle ilkokulları, ortaokulları bina ve fiziki yapı olarak gözden geçirdiklerini, bunu yaparken de kanunun öngördüğü bir düzenlemeyi de yapmak durumunda olduklarını aktardı.
 
Bakan Dinçer, "Hangi okul ilkokul, hangisi ortaokul olacak, bu ortaokullardan ne kadarı imam hatip okulu olarak açılacak? Bunlara dair kararı biz merkezden vermiyoruz. Yerel yöneticilerimiz ihtiyaçları belirliyorlar, ona göre karar verecekler. Ancak bugün birçok kararımız, tahmini bir yapıya dayalı. Yarın öğrencilerimiz kayıtlarını yaparken, her şey somutlaşacak. O açıdan hangi okulun imam hatibe, ortaokula veya meslek lisesi olduğuna dair bugün yapılan konuşma ve haberlerin pek çoğu spekülatif. Daha net bir şekilde bunu Eylül ayında görme şansına sahip olacağız" şeklinde konuştu.
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri